Skip to main content

Årets orienteringsfest

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

SOK forside

Invitationen er sendt ud, gæsterne har meldt tilbage: "Selvfølgelig kommer vi". De erfarne arrangører fra Søllerød OK har udført de sidste forberedelser, så alt er klar til årets DM-Weekend, som afholdes på Bornholm i den kommende weekend 10. og 11. september 2022.

DM Stafet afholdes lørdag i Slotslyngen - skovområdet, som strækker sig langs Østersøkysten umiddelbart syd for Hammershus' ikoniske ruiner. Arenaen findes på et ikke offentliggjort sted i den sydlige del af terrænet, som indeholder en del stenbrud og et åbent område med et kompliceret billede af tætheder og klipper. Der er grund til at forvente, at banelæggerne Lucas Becker og Bo Konrings baner vil have orienteringsteknikken i højsædet.

Næsten 200 tre-personers hold og 22 to-personers hold vidner om, at Orienteringsdanmark har set frem til og bakker op om arrangementet på klippeøen, som også har deltagelse af adskille hold fra den lokale klub, Viking Rønne Orientering.

Ser vi på de to seniorklasser, hcor der dystes om officielle DIF-medaljer, haves 12 hold i D 21 og hele 20 hold i H 21. Når man studerer startlisten kan man få indtryk af, at favoritklubberne ikke har travlt med at afsløre deres holdopstillinger for konkurrenterne, hvorfor det ikke kan udelukkes, at enkelte hold vil ændre holdpstillinger inden start.

DMS 2021 D 21

Podiet i D 21 ved DM stafet 2021

I D 21 ventes et klassisk opgør mellem favoritterne fra FIF Hillerød, de forsvarende mestre fra Tisvilde Hegn OK og OK Pan Aarhus, men med OK Snab som den nye pige i klassen. OK Pan Aarhus råder ikke længere over norske Andrine Benjaminsen, men til gengæld tror vi, at den tidligere verdensmester Ida Schwartz Bobach vil trives i det teknisk krævende terræn. Cecilie Friberg Klysner er efter at have stået over DM Mellem tilbage i FIFs favorithold med søster Nicoline og Annika Simonsen.

I H 21 imponerer OK Pan Aarhus og Silkeborg OK med at stille hele 8 hold tilsammen. Der er virkeligt gang i senioraktiviteterne i de to dynamiske midtjyske klubber. De to klubber deler favoritværdigheden med Tisvilde Hegn OK og OK Snab med FIF Hillerød blandt outsiderne. Og så er der "OK Ødum": OK Øst Birkerød stiller med de tre Thrane Ødum-søskende på samme hold, så hvis Miri kan holde en realistisk afstand til de førende på første tur, så kan alt ske med Marius på anden og formstærke Søren på sidste tur.

Sten

Bornholms terræn kendetegnes ved sten, klipper og lyngområder

Søndag afholdes DM Lang i Paradisbakkerne - . Op mod 800 forventningsfulde deltagere og arrangører ser frem til arrangementet i denne perle blandt danske o-terræner.  Banelæggerne Simon Thrane Hansen og Steen Piils baner ventes at stille såvel fysiske som tekniske krav i det varierede terræn med såvel åben løv- og nåleskov, et større lyngområde og områder med lav sigtbarhed.

Favoritterne i seniorklasserne skal findes blandt nøglerolleindehaverne fra lørdagens stafet. Vil de to Ødum-søskende Miri og Søren gentage DM-Mellem triumferne, vil de stærke FIF-piger slå til, vil Jakob Ekhard Edsen eller Magnus Dewett slå til i herreklassen eller skal vi have overraskende vindere?

Svarene på disse og mange andre spørgsmål findes i en weekend, som på Bornholm byder på perfekt løbevejr, skyer og stort set tørt og temperaturer omkring 16-17 grader.

Se mere på stævnets hjemmeside her.