Skip to main content

Camilla Søgaard blev fejret af Horsens OK

| Camilla Bevensee | Nyheder

Camilla Søgaard blev verdensmester for en måned siden. Det fejrede Horsens OK i går ved en reception.

Camilla Søgaard vandt guld på massestarten ved VM i MTBO (mountainbike-orientering) i Falun i Sverige.

Camilla vandt herudover 4 medaljer på de andre fire distancer: Sølv på lang, mellem og stafet samt bronze på sprinten. Hun var dermed den mest vindende kvinde ved dette års VM. I maj blev Camilla desuden europamester i sprint. Camilla Søgaard fører årets World Cup, og hun er nr. 1 på verdensranglisten.

Camilla vandt sin første internationale medalje i MTBO i 2013. Hun har i alt vundet 7 guldmedaljer, 8 sølvmedaljer og 9 bronzemedaljer ved EM og VM i MTBO. Den eneste distance, som hun ikke har vundet guld i, er mellemdistancen. Hvert år har hun vundet mindst én medalje bortset fra i 2020, hvor der var Corona og derfor ingen løb.

Denne vedholdenhed og parathed til altid at ville gøre sit ypperste var da også udgangspunkt for de taler, der blev holdt for Camilla Søgaard. Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Andreas Boesen pegede på, at det også har betydning for sporten i en by som Horsens, at der er en verdensmester, som viser vejen frem. Han takkede også klubbens medlemmer for at gøre det muligt for de unge at drive det så vidt som til et verdensmesterskab.

Poul Kristian Mouritsen, formand for hovedbestyrelsen i DOF fremhævede, at Camilla Søgaard er en verdensklasserytter – det er enestående det, hun har præsteret gennem årene. Han gav også udtryk for, at det har stor værdi for de unge i klubberne, at der er vindere som Camilla, der tør gå foran. I første omgang ved at turde drømme stort og senere at turde satse stort på at vinde. Det har afsmittende virkning på de yngre, som har brug for nogle at spejle sig i.

Horsens OK’s formand Mads Mikkelsen takkede Camilla Søgaard for, at hun siden, hun startede i Horsens OK som 8-årig orienteringsløber, har holdt fast i Horsens OK. Han talte også om, at han godt ved, at Camilla træner og sætter sig op til at ville vinde – og det er det, der skal til for at nå langt.

Camilla Søgaard sluttede aftenen af med et indlæg, hvor hun talte ud fra overskriften ’Viljen til sejr’. Hun tog udgangspunkt i Horsens OK navnkundige Jakob Ravn som et godt eksempel på, at forberedelse til et løb er af stor betydning. Hun kom også ind på, hvordan Lars Lindstrøm i sin tid havde bedt ungdomsløberne om at visualisere for sig selv, hvordan de kom over målstregen som den første. Til sidste viste og kommenterede hun på guldløbet ved massestarten ved det netop overståede VM, og takkede klubben og dens medlemmer, for deres støtte og opbakning igennem mange år.

Camilla Søgaard sammen med formand Poul Mouritsen (tv) og sportschef Anders Bachhausen. 
Fotos: Ole Søgaard