EYOC: Bronze til Casper, Niels og Hannes i H18 på stafetten

| Camilla Bevensee | Nyheder

Efter tre stabile, gode løb, kunne holdet, der sidste år vandt guld i H16-klassen, igen løbe sig ind til en medalje, nu bronze i H18. På førsteturen løb Casper Blakskjær, OK Pan Aarhus, en fænomenal tur, hvor han lå forrest på de første 12 poster af banen. Efter publikumspassagen blev han lidt træt, og her kom holdene fra Litauen, Storbrittanien, Ukraine, Belgien og Tjekkiet op til ham.

"Planen var at jeg skulle løbe mit eget løb, og sørge for at komme i de rigtige poster. Jeg troede at jeg havde lidt længere ned til de andre hold, men det var kun 30 sekunder, og da jeg blev lidt træt efter publikumspassagen, og stressede lidt, kom de andre hold op," fortæller Casper Blakskjær, der dog kunne sende Niels Dalgaard, Kolding OK, ud på andenturen i 5. position, kun 15 sekunder efter de førende.

På andenturen var Niels uheldig at vrikke rundt på foden allerede ved post 2, og han måtte ifølge træner Mikkel Kaae Nielsen kæmpe med en ankel, der gjorde ret ondt derude. Niels tabte derfor også lidt tid til de forreste på sin tur, men kunne skifte som nummer 4, med en fod, der heldigvis er okay nu, 3:27 efter det hurtigste hold efter to ture fra Tjekkiet.

På sidsteturen skulle Hannes Mogensen, Farum OK, igen vise sin gode form frem, og det gjorde han med et stabilt teknisk løb, hvor han tabte lidt til de førende tjekker, men løb Danmark en placering op, og kunne hente en stafetmedalje hjem til den danske lejr, for andet EYOC i træk, på trods af at være oprykkere i H18-klassen.

"De er jo alle sammen førsteårs H18-løbere, så de så sig selv som 'underdogs' på stafetten i dag. Alligevel havde de nok sejren fra sidste år i H16 lidt i bagtankerne, og vidste at de bare alle sammen skulle fornuftigt igennem deres tur, så kunne det række langt," fortæller træner Mikkel Kaae Nielsen om forventningerne til holdet inden start.

Der blev generelt løbet nogle rigtigt flotte stafetpræstationer af de danske løbere i dag, på mesterskabets sidste dag, og Mikkel Kaae Nielsen mener, at løberne har taget erfaringerne fra de første to dage med videre til stafetten.

"Det virker til at løberne har lært meget af de første to konkurrencedage, og håndterede både varmen og presset meget bedre i dag. Der bliver selvfølgelig lavet små fejl hist og her, men alt i alt, blev der virkelig løbet nogle flotte løb hele vejen rundt," fortæller Mikkel om dagens danske præstationer.

I H16 løb Niels Elton Jokumsen, FIF Hillerød, Axel Örnhagen Jørgensen, OK Snab, og Erik Grønborg Nielsen, Allerød OK, nogle flotte stabile præstationer, hvor de jævnt tabte tid til de førende, men løb sig op til en flot 7. plads efter tre ture.

I den yngste dameklasse, kunne Augusta May Thorsen, Farum OK, Frida Kärner Grooss, Allerød OK, og Laura Hornbæk, OK Pan Aarhus, også fejre et top-10 resultat på stafetten, da de efter tre stabile ture, endte på en flot 9. plads.

I mix-klasserne blev der også løbet gode ture, af de danske løbere, der ikke var på et af de rent danske hold, og især Asbjørn Faber Fenger-Grøn løb et godt løb, hvor han havde hurtigste tid på sin tur.

Generelt har det været et ungdoms EM i Ungarn, hvor de unge løbere er blevet udfordret på især varmen og bakkerne, og hvordan de skulle håndtere det på alle punkter, men træner Mikkel Kaae Nielsen synes det har været et rigtigt godt mesterskab, hvor løberne har gjort sig nogle erfaringer de kan tage med hjem og bruge i fremtiden.

"Løberne har været udfordet over hele paletten, både fysisk, teknisk og mentalt, men jeg synes virkelig de har klaret det godt. De har udviklet sig bare henover den her weekend, og det har været fedt at se, hvordan de er blevet bedre til at stå i det. Det er selvfølgelig først om nogle år, at de skal stå helt sikkert i det, men de har taget et godt skridt på vejen i den her weekend. Der har været mange gode individuelle præstationer, en super holdånd, og så er der flere der kan tage oplevelser af ting som at være i karantænezoner og løbe for Danmark for første gang, med hjem. De har også alle sammen fået en masse nye udenlandske venner, og det er jo også dejligt at se," fortæller Mikkel Kaae Nielsen.

Nu sidder de 13 løbere og fire ledere og spiser en velfortjent is, inden de senere flyver hjem til Danmark.

2. Mira Werder 28:44 56:26
  3. Minna Senn 29:53 1:26:19 +4:54
4 FRA France   1:28:20 +6:55
  1. Mahaut Zanatta 28:08 28:08
  2. Yaelle Malard 28:55 57:03
  3. Fanny Delahaye 31:17 1:28:20 +6:55
5 POL Poland   1:28:43 +7:18
  1. Iga Mikula 30:18 30:18
  2. Jasmina Olejnik 28:32 58:50
  3. Antonina Slonska 29:53 1:28:43 +7:18