Skip to main content

5 danske hold stiller til start i verdens største stafet i weekenden

| Camilla Bevensee | Nyheder

 

Verdens største orienteringsstafet, Lukkari-Jukola, løber af stabelen i weekenden i Mynämäessa ved Turku, vest for Helsinki i Finland. Der er i alt 3.006 hold, der stiller til start i de to stafetter, Venla stafetten (kvindernes) og Jukola stafetten (mændenes), og mere end 16.700 løbere skal i alt ud i det klippefyldte terræn undervejs. 

Kvindernes 4-ture lange Venla stafet starter lørdag kl. 13.00 (dansk tid), og her er der i år kun to danske hold blandt de 1.426 tilmeldte, nemlig Farum-Tisvilde OK og OK Pan Aarhus. Sidstnævnte starter i første række på førsteturen, da holdet har nummer 8 på maven. Farum-Tisvilde OK kvindernes holdnummer er 64. 

I mændenes Jukola stafet, stiller 1.580 hold til start lørdag aften kl. 22.00 (dansk tid), og heriblandt 3 danske hold. Igen har OK Pan Aarhus og Farum-Tisvilde OK et hold med hver, men Lyngby OK stiller også med et hold i den 7-ture lange natstafet. OK Pan Aarhus og Farum Tisvilde OK kan følges på henholdsvis holdnummer 66 og 67, mens Lyngby OK løber med nummer 1216 på maven. 

Holdene kan følges live online her: https://online.jukola.com/tulokset/en/