Skip to main content

MTBO DM-weekenden 2022 står for døren

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder

MTBO DM 2022 

Lige om lidt blændes der op for 3 dage med konkurrencer, når nye danmarksmestre skal findes på samtlige MTBO mesterskabs-distancer. Denne gang er det FIF Hillerød der byder op til cykel-fest når der hhv. fredag, lørdag og søndag skal køres ræs om hæder og ære i det nordsjællandske for både eliteryttere og motionister.

Fredag aften er der inviteret til sprint på nytegnet kort og et i MTBO sammenhæng jomfrueligt område omkring Hillerød rådhus. Løbsområdet udgøres hovedsageligt af varierende industriområder med fritliggende bygninger og boligområder med mindre indslag af bynær skov og kolonihaver.

Lørdagens program sender deltagerne ud i den klassiske Store Dyrehave hvor årets danmarksmestre skal findes på den lige så klassiske lange distance. Løbsområdet lige syd for Hillerød udgøres af en skov som de fleste – både løbere og cyklister - nok har en eller anden form for bekendtskab med fra deres o-karriere. Skoven er typisk nordsjællandsk med store gennemgående skovveje, moderat kupering og med indslag af nogle mindre stier og et 20 km langt MTB-spor som snørkler sig gennem skoven. Store Dyrehave blev senest anvendt til et Trimtex MTBO Cup løb i 2019, og skoven, som ellers er et oplagt træningsområde for mange af de nordsjællandske deltagere, har selvfølgelig også været lukket for disse en rum tid ifølge reglementet. Det bliver interessant at se om skovfolk og sporbyggere har nået at transformeret dele af løbsområdet til noget der fremstår nyt og ukendt.

Weekenden rundes af søndag med en mellemdistance i ligeledes moderat kuperede Grib Skov Vest. Med base ved FIF´s klubhus udgøres løbsområdet denne dag af en fin del af Grib Skov som byder på alt fra store skovveje til mindre stier og spor med skiftende farbarhed. Og mon ikke de hurtige bliver sendt en gang eller to hen over Fruebjerg som både kan byde på opkørsler der river i lårene og heftige nedkørsler afhængig af hvilke tracéer man lige får valgt i farten.

De store favoritter i de ret smalle eliteklasser skal helt sikkert findes blandt de nylige EM-deltagere, der jo som bekendt gjorde det ganske glimrende i Litauen midt i maj. Blandt damerne er Camilla Søgaard (Horsens OK), Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) og Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) alle 3 gode formstærke bud på medaljekandidater. På herre-siden er der umiddelbart lagt op til kamp mellem Oliver Friis (Horsens OK), som ser ud til at have spiddet formen så langt i 2022 sæsonen, og de nyoprykkede Morten Örnhagen Jørgensen (OK Snab) og Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) som vil gøre sit for at vise at de kan køre solen sort, og mon ikke landstræner Allan Jensen (Silkborg OK) også vil gøre sin del for at lægge pres på den yngre generation?

MTBO DM hjemmeside med links til liveresultater mm.: https://info.fiforientering.dk/arrangementer/2022-06-mtbo-dm/