Skip to main content

4. og 5. afdeling af Trimtex Senior Cup løbes til VM testløbene i weekenden

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der er 25 danske landsholdsløbere, der stiller til start til VM testløbene i weekenden, hvor der både er Trimtex Senior Cup point, World Ranking point og en udtagelse til VM i Trekantområdet på spil. Testløbene er også direkte udtagelse til første afdeling af IOF's World Cup, der skal løbes i Borås, Sverige, i den sidste uge i maj. World Cup runde 1, fungerer som udtagelse til VM, i samspil med weekendens testløb, og første skridt mod at kunne trække en VM-billet, er altså at blive udtaget til World Cuppen. Udtagelsen til World Cuppen offentliggøres 18. maj for sprint og knock-out sprint, og 27. maj for sprintstafetten. Udtagelsen til VM offentliggøres 1. juni. 

Alle udtagelseskriterier kan findes på DOF's hjemmeside, under 'Landsholdet' og 'Information'.

Testløbsweekenden byder lørdag på sprint i Danmarks ældste by, Ribe, og søndag gælder det Knock-Out sprint i havnebyen Esbjerg. 

Sprinten består af en kvalifikation om formiddagen, hvorfra de 15 bedste løbere fra hvert af de tre heats, går videre til A-finalen. De 45 herrer og 45 damer, der går videre, skal løbe igen kl. 15.30 samme dag. Dem der ikke går videre til A-finalerne, får lov at løbe B-finaler, der har første start 17.05 på lørdag. 

Der er 105 herreløbere og 85 dameløbere tilmeldt løbene, fra mere end 20 forskellige nationer, så der bliver kamp om pladserne i A-finalerne. 

Søndagens Knock-Out sprint indledes ligeledes med en kvalifikation, hvor de 12 bedste fra hvert af de tre heats går videre til kvartfinalerne, hvor der er 6 løbere i hvert heat. De 36 herre- og 36 dameløbere, skal efter kvalifikationen selv vælge hvilket heat de vil løbe i, i kvartfinalerne. Fra kvartfinalerne går de 3 bedste fra hvert af de 6 heat videre til 3 semifinale-heats, hvorfra de 2 bedste løbere i hvert heat, kommer hele vejen til finalen og kan være med til at løbe om sejren. 

Program og yderligere info om løbene, kan ses i Bulletin 2, på WOC 2022 arrangørernes hjemmeside.

Trimtex Senior Cup

Løbene i Ribe og Esbjerg, er også 4. og 5. afdeling af seniorranglistekonkurrencen Trimtex Senior Cup. Ranglistepointene fordeles på Knock-Out sprinten ud fra et princip, hvor den bedst placerede løber får maksimalt antal point, og så fordeles pointene nedefter, efter placering i finaler og kvalifikation. Der uddeles kun point til danske løbere og ender to løbere på samme placering, fx som nummer 3 i hver deres semifinaleheat, hvorfra de ikke går videre, tildeles der samme antal point, som hvis de to løbere havde løbet samme tid, på et hvilket som helst andet ranglisteløb.

Det vil sige, at hvis en eller flere danske løbere kommer i finalen, får de point som de første, hvor den bedst placerede får flest point. Dernæst tildeles løbere der røg ud af konkurrencen i semifinalerne point, efter bedste placering inden de røg ud. Sådan fortsætter pointgivningen med et fast interval nedad, og altså efter placering og ikke efter tid. 

Efter de første tre afdelinger af Trimtex Senior Cup, fører Annika Simonsen, FIF Hillerød, hos damerne, foran Mathilde Smedegaard Madsen, Søllerød OK, og Caroline Gjøtterup, Faaborg OK. Hos herrerne har Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, lagt sig i spidsen foran Rico Hejlskov Mogensen, Silkeborg OK, og Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK. Rico stiller, selvom han ikke er landsholdsløber, til start i Ribe og Esbjerg i weekenden, og har dermed mulighed for at sikre sig endnu en pointhøst til ranglisten. Næste landsholdsløber på listen, er Mads Skaug, OK Pan Aarhus, der ligger nummer 5 efter Rasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus, der ligger på 4. pladsen, men som ikke er tilmeldt testløbene. 

Udover landsholdsløberne, stiller profiler som Magnus Dewett, OK Snab, og Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK, til start på testløbene, i håbet om at kunne løbe sig på et World Cup-hold og vise sig frem for landstrænerne. 

Mere information om løbene, inkl. startlister, kan findes på eventsiden på IOF Eventor.