Skip to main content

Rasmus Møller Jess og OK Linné vinder 10mila

| Camilla Bevensee | Nyheder

Uppsalaklubben OK Linné, der er Sveriges største orienteringsklub, har aldrig tidligere taget trofæet til den mest prestigefyldte konkurrence i svensk orientering. Derfor var morgenens sejr i den traditionsrige stafet 10mila, også ledsaget af glædestårer, der trillede ned af flere af de dygtige løberes kinder, og en mangel på ord, til at beskrive følelsen af sejr.

Sejren til storklubben, var ikke givet hele vejen igennem stafetten, men efter en blandet start, kom holdet først ind på langenatten. Derfra, var de ikke dårlige placeret end nummer 4 på noget tidspunkt på de resterende fem ture. Franske Lucas Basset løb en fantastisk niendetur, og sendte sidstetur Albin Ridefelt ud med et godt hul ned. 

Det gjorde Basset efter at være blevet sendt ud som nummer 4 af den danske landsholdsløber Rasmus Møller Jess. Rasmus løb en rigtig god tur, hvor han holdt sammen på orienteringen og teten samtidig bommede sig væk, og mistede det forspring de havde haft. 

På sidsteturen var det ved at blive lidt for spændende, da den svenske stjerneløber Gustav Bergman hentede ind på OK Linné og Albin Ridefelt undervejs på sidste turen. Ridefelt holdt dog føringen hele vejen til mål og kunne tage en på alle måder velfortjent sejr.

I top 3, sørgede Søren Thrane Ødum og Hannes Mogensen for at de danske farver var repræsenteret på også på 2. og 3. pladsen. Hannes Mogensen, der har dansk pas, men bor i Sverige, løb 2. tur for OK Ravinen, der endte med at løbe sig ind som nummer to.

Søren Thrane Ødum og hans hold af forsvarende sejrherrer fra IFK Göteborg Orientering løb ind på en flot tredjeplads, efter at have været skrevet lidt ud af stafetten halvvejs. Søren løb en flot 7. tur og kom ind som nummer 7, som verdensmesteren Kasper Fosser på 8. turen vekslede til en føring, der dog ikke holdt hele vejen i mål.

Det bedste danske hold blev OK Pan 1, der endte på en 72. plads, foran herreholdet fra Farum-Tisvilde OK, der blev nummer 88 og Søllerød OK, der blev nummer 124.

Tillykke med de mange flotte placeringer til de danske herrer til 10mila.

Alle resultater fra 10mila kan ses her.