Skip to main content

Stor succes ved MTBO Camp 2022

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder

Høker Start

Foto: Høker start

Efter flere år med corona-relaterede aflysninger og deltagerbegrænsninger, var der i år åbnet op for fri leg med international deltagelse, således at 2022 udgaven af den efterhånden traditionsrige danske MTBO Camp igen endelig kunne afholdes som tiltænkt. Og det var der så sandelig mange der havde set frem til. Med en fuldtegnet Camp og deltagelse af ryttere fra i alt 16 forskellige lande var det lidt som om at alle havde lagt de seneste par år bag sig og der var god stemning og højt humør hele vejen rundt. Årets camp blev afholdt i det nordsjællandske med base i Tisvildeleje og med OK ØST Birkerød som primus motor. Derudover var der god hjælp på arrangørsiden fra Tisvilde Hegn OK og Helsingør SOK som bød ind med hver deres WRE-løb hhv. lørdag og søndag.

Camp’en blev blæst i gang i Tisvildeleje fredag aften med en kort intro-sprint, hvorefter de følgende 4 dage samlet set bød på på i alt 7 løb og kvalitets-træninger spændende over alt tænkeligt godt fra Crying Mile og Sprint til Høker/Ultra-langdistance i varierende skovområder i det nordsjællandske. Og selv om Camp’en normalt bliver afviklet som en pre-sæson åbner med fokus på træning, så var der denne gang, som et lille twist i forhold til det normale setup, lagt mere vægt på konkurrence-momentet da hele 6 af de 8 arrangementer foregik med officiel tidtagning. Der blev da heller ikke sparet på krudtet fra deltagernes side, da det var meget tydeligt at der var mange der var klar til at gå til stålet. Her dagen efter at den sidste distance blev kørt, har de fleste deltagere forhåbentlig fået restitueret ordentlig og kommet sig over de lidt ømme ben…  

På resultat-siden var det en kærkommen mulighed for de danske landsholdsryttere at få en pegepind på hvor de står her efter 2 år med masser af international succes, men også 2 år som har budt på en række usikkerheder og corona-kaos. Og selv om der er en god måneds tid indtil der er afgang til det forestående MTBO-EM, og at der dermed fortsat er tid til at få pudset forårs-formen af, må man nøgternt sige at pilen peger den rigtige vej her ved den spæde sæson-optakt. Selvom der selvfølgelig var nogle stærke kort som ikke var repræsenteret på startlisterne til Camp’en, var der gennemgående god deltagelse fra mange af de store koryfæer fra flere af de normalt dominerende nationer som udover Danmark talte bl.a. Tjekkiet, Schweitz, Finland, Frankrig, Østrig og Sverige.

På herresiden ser det ud til at første-års senioren Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab) har fundet den gyldne opskrift på hvordan en gang vintertræning skal skæres. Han havde ganske enkelt ild i ringene hen over de 5 dage, sejrede i begge de to WRE events på hhv. lang distance i Tisvilde Hegn og mellemdistance i Klosterris Hegn og derefter også i 2 yderligere løb i form af en Sprint i Frederiksværkskovene og den afsluttende tordnende hurtige mellemdistance i Grib Skov Nord. Derudover blev det til stabile præstationer fra de øvrige 2 landsholds-herrer Oliver Friis (Horsens OK) og Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) som begge hev top-5 placeringer hjem og landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK) fik også vist at han fortsat kan træde en proper klinge.  

Hos damerne var der om muligt endnu mere at glæde sig over. Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) gjorde som Morten rent bord ved de 2 WRE-løb, tæt fulgt af Camilla Søgaard (Horsens OK) som ved begge lejligheder tog sig af den følgende podieplads. Camilla vandt derefter sprinten i Frederiksværk inden Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) tog sig af den præstigetunge Høker i Grib Skov efter knapt 3 timer for fuldt tryk i skoven. Slutteligt blev Nikoline 2ér ved den afsluttende mellemdistance og hun fik dermed rundet den danske holdindsats af på fineste vis. Opgaven for de potentielle mesterskabs-ryttere bliver nu at holde de gode takter ved lige, håbe på at landstræneren kigger deres vej når holdet skal sættes, og så i øvrigt få lagt yderligere lag på inden konkurrence-sæsonen for alvor åbner ved det kommende EM i Litauen i næste måned.

Alle resultater mm. findes på MTBO Camp hjemmesiden: 

http://mtbocamp.dk/