Skip to main content

MTBO Landsholdets syd-samling

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder

 IMG 20220330 141350

 

Efter flere år med forviklinger og aflysninger i form af sandstorme og corona-pandemi, lykkedes det igen endelig efter planen at afholde en af MTBO rytternes faste sæsonpunkter i form af den trænings-intensive syd-samling, som denne gang var henlagt til Mallorca. Fra landstræner Allan Jensen er der indløbet følgende beretning:

”Vanen tro bød årets træningslejr under varmere himmelstrøg på masser af fysisk træning, idet de fleste dage bød på 4-6 timer i sadlen med varierende indhold og intensitet. Mallorcas terræn gjorde det muligt at variere mellem bjergrige træninger og nogle lidt fladere ruter, hvorved vi kunne dosere belastningen for de enkelte træningsdage og opnå det bedst mulige udbytte af træningslejren som helhed. Således bød "kongeetapen" på 150 km med +3000 højdemeter, mens "hviledagen" stod på en times lettere rul på flade veje. Nogle ryttere indlagde egne intervaller i træningerne, mens andre lod stigningerne i bjergene gøre det ud for naturlige intervaller på dagens rute. To forskellige tilgange til træningen, men begge med stort udbytte.

Udover den fysiske træning på cyklerne indlagde vi de fleste aftener en teoretisk session, hvor vi ved hjælp af gamle kort på forskellig vis forberedte os på de terræner der venter til EM i Litauen og VM i Sverige. Blandt andet blev rytterne gennem dette arbejde særligt opmærksomme på, at der i terrænet ved Falun kan vente nogle yderst komplekse langstræk med mange og svære vejvalg på henholdsvis massestart og langdistance ved VM - gode erfaringer før de videre forberedelser og frem mod selve konkurrencerne.”

Efter et par restitutions-dage i det hjemlige fortsætter landsholdsrytterne træningsindsatsen i forbindelse med årets MTBO Camp som bliver blæst i gang i Tisvildeleje kommende fredag aften med en kort intro-sprint. De følgende 4 dage byder programmet samlet set på 7 løb og kvalitets-træninger som spænder over alt tænkelig godt fra Crying Mile til Høker/Ultra-langdistance i varierende skovområder i det nordsjællandske. Efter flere år med pandemi-udfordringer er der igen i år et godt indslag af landsholdsryttere fra blandt andet Frankrig, Finland, Sverige, Tjekkiet, Schweitz og Østrig som nok skal gøre sit for at sørge for nogle intense dage.

https://mtbocamp.dk/