Skip to main content

100 dage til WOC 2022 - kom og støt de danske løbere i kampen om medaljer

| Camilla Bevensee | Nyheder

 

Om præcis 100 dage skydes WOC 2022 i gang med sprintstafet i Kolding søndag d. 26. juni. To dage senere løber verdenseliten for første gang om VM-medaljer på knock-out-sprint distancen, når Fredericia danner rammerne om en intens VM debut, inden festen kulminerer med den individuelle sprint i Vejle d. 30. juni.

"Det er vildt at der kun er 100 dage til, vi har ventet på det så længe. På en måde er det endelig nu, men alligevel også allerede, og selvom man stadig kan nå at gøre meget, så skal det der skal gøres, også gøres nu," lyder det fra landsholdsløber Cecilie Friberg Klysner, der håber på at skulle løbe sit 6. VM i Trekantområdet til sommer.

"De sidste tre måneder op til VM er altid hårde, både fordi træningen bliver mere intens, men også fordi man begynder at kunne mærke presset," fortsætter Cecilie.

Holdet til VM bliver først udtaget 1. juni, efter udtagelsesløbene i Ribe og Esbjerg 14. og 15. maj, og første afdeling af World Cuppen, der løbes 26-29. maj i Borås, Sverige.

WOC 2022, er som det første verdensmesterskab med kun sprintdistancer på programmet, en oplagt mulighed for som publikum at se verdens bedste orienteringsløbere i aktion, helt tæt på. 

I alle tre byer, er arenaerne placeret helt centralt og løberne kommer til at løbe på kryds og tværs af byernes centrum undervejs. Der bliver god mulighed for at følge løberne og give dem god opbakning med rundt, og vi opfordrer alle til at komme og heppe på de danske løbere, også selvom man ikke skal løbe publikumsløb selv.

"Jeg håber virkelig, at der kommer mange og hepper. Jeg har inviteret både venner og familie, også dem der ikke har noget med sporten at gøre, fordi jeg tror det kan blive en super oplevelse, også for publikum," afslutter Cecilie Friberg Klysner.