Mellemdistance Nordjysk 2-dages

| Thomas Jensen | Nyheder

Den tidligere landsholdsløber Søren Schwartz viste, at han stadig kan, da han løb sejren hjem i Trimtex Senior Cup. (Foto: Helge Lang Petersen)

På andendagen af Nordjysk 2-dages stod der mellemdistance på menuen. Det blev igen i dag budt på solskin og gode baner, hvor teknikken skulle være i højsædet.

Suveræn sejr til Josefine Lind
I D21 E løb Josefine Lind fra OK Gorm en sikker sejr i hus. Hun havde lidt mere end to minutter at give af ned til Annika Simonsen fra FIF Hillerød, der dermed tog sin anden andenplads i årets Trimtex Senior Cup. Trods de to flotte andenpladser ligger Annika dog kun nr. 2 på den samlede rangliste, da gårsdagens vinder Mathilde Smedegaard Madsen igen i dag løb et rigtig flot løb og sikrede sig en 3. plads.

De to unge piger har dermed lagt afstand til de øvrige forfølgere. Da der kan smides tre løb væk – og sidste afdeling tæller dobbelt, er der dog intet der er afgjort endnu.

Comeback til Søren Schwartz
I herreklassen var hurtigste mand på banen igen i dag ikke overraskende den norske VM-bronzemedaljør, Magne Dæhli fra Halden SK. Men det var måske lidt overraskende at den tidligere landsholdsløber Søren Schwarz, der officielt har lagt satsningen på hylde, blot var 1:11 minutter efter på andenpladsen – og dermed tog sejren i ranglisten. Magne Dæhli kan ikke tage point på ranglisten, da han ikke løber for en dansk klub. Det var dog tæt i toppen. Der var således kun 3 sekunder fra Søren ned til Andreas Bock Bjørnsen fra OK Pan. Han havde yderligere et minut ned til Rico Hejlskov Mogensen fra Silkeborg OK og Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK, der delte tredjepladsen i Trimtex Senior Cup.

Dagens resultater betyder, at Emil Øbro fører ranglisten – mens Andreas Bock og Rico Hejskov Mogensen deler andenpladsen.

Endnu en sejr til Eva Örnhagen
Eva Örnhagen Jørgensen fra OK Snab tog sin anden sejr af to mulige i D20 E, og fører der med Løberne Junior League suverænt. Sigrid Høyer Staugaard er lige så suveræn på andenpladsen, da hun ligesom Eva gentog sin bedrift fra i går og blev nr. 2. I modsætning til langdistancen dagen før, kunne nordmændene ikke blande sig i toppen. Det var således dansk på 3. og 4. pladsen også. Amalie Ertmann fra Allerød OK, der havde fejlklip på langdistancen, tog sig af 3. pladsen, mens Ida Riis Madsen fra RSOK blev nr. 4.

Eva Örnhagen Jørgensen vandt Løberen Junior League både lørdag og søndag. Oscar David Bromann Jensen vandt lørdag, (Foto: Helge Lang Petersen)

Omvæltninger i herrejunior
I H20 E var der en ny mand i toppen. Theis Munktved fra Allerød OK løb et rigtig flot løb og sikrede sig sejren 33 sekunder foran gårsdagens 2’er Asbjørn Kaltoft fra OK Pan. Asbjørn Kaltoft ligger dermed forrest i ranglisten, Løberen Junior League. På de efterfølgende pladser fulgte Jonas Als Damm fra OK Pan, Niels Dalgaard fra Kolding OK, Oscar David Bromann Jensen fra Allerød OK og Mathias Buchgreitz fra Søllerød OK. Det er således de samme seks løbere, der har været i top seks begge dage.

Næste afdeling af Trimtex Senior Cup og Løberen Junior League er anden etape af Påskeløbene på Himmelbjerget.