Skip to main content

Rangliste premiere til Nordjysk 2-dages

| Thomas Jensen | Nyheder

Jacob Steinthal havde en fantastisk sæson i 2021 som junior. Nu bliver det spændende at se, om han kan bide skeer med seniorerne. 

I den kommende weekend sparker OK Vendelboerne det danske orienteringsår 2022 i gang med det traditionsrige Nordjysk 2-dages.

Weekendens stævne lægger ud med en natprolog i Ålbæk plantage – og så står den ellers på langdistance lørdag i Højen Gran og mellemdistance søndag i Kirkemilen. De to sidstnævnte konkurrencer er samtidig de første to afdelinger i den danske rangliste – både for seniorer og juniorer.

Der er lagt op til teknisk og fysisk udfordrende konkurrencer, så vi får virkelig at se, hvem der har klaret sig bedst igennem vinterens træning – og hvem der kan ramme den tekniske form fra starten af sæsonen.

Der er et imponerende startfelt på næsten 1.500 løbere, og det er igen i år lykkes at tiltrække rigtig mange udlændinge. Især Norge er flot repræsenteret ved denne forårsbebuder.

Lille men stærkt damefelt
I D21 E er der kun 14 tilmeldte. Så det er et lille felt. Til gengæld er det rigtig stærkt. Søstrene Nikoline og Cecilie Friberg Klysner, der sidste år blev nr. 1 og 2 på den danske rangliste med samme pointscore, er begge til start. Så de må naturligvis regnes blandt favoritterne. Også sidste års nr. 4 Elin Carlsson og altid stærke Caroline Gjøtterup må regnes med blandt favoritterne, ligesom der er en række unge løbere som fx Annika Simonsen, Mathilde Smedegaard og Lotte Markussen helt sikker vil give de mere erfarne kræfter kamp til stregen. Så bliver det også spændende at se om Ida Øbro er tilbage på det niveau hun havde inden hendes lange skadesperiode.

Mange om kampen hos herrerne
I H21 E er der 50 tilmeldte, så det er et forholdsvis stort felt. Sidste års vinder Emil Øbro er til start. Men det er meget åbent i toppen af herreklassen. Løbere som Andreas Bock Bjørnsen, Jacob Steinthal og Laurits Bidstrup Møller, vil helt sikker forsøge at hente topplaceringer hjem. Så er der også nogle af de mere erfarne løbere som Rasmus Djurhuus, Rasmus Thrane, Tue Lassen og Rico Hejlskov Mogensen, som man aldrig helt skal afskrive, selvom de har lagt elitesatsningen på hylden – især ikke når terrænet bliver så teknisk, som vi forventer det bliver i Højen Gran og Kirkemilen.

Mange nordmænd i junioreliteklasserne
I de to junior eliteklasser er der mange dygtige nordmænd til start. Så her bliver det ikke bare spændende at se, hvordan de dygtige danske piger og drenge er sluppet igennem vintertræningen sammenlignet med hinanden – men også hvordan de klarer sig i forhold til nordmændene.

Som jeg læser instruktionen, vil der ikke være online resultater. Men efter konkurrencen vil resultaterne være tilgængelige på arrangørernes hjemmeside: https://nordjysk2dages.dk/jom3/index.php