Skip to main content

MTBO landsholdet kigger fremad mod et aktivt forår og den kommende sæson

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder

Cæcilie i skoven lille

Foto: Veronika Kubinova

I denne lidt svære tid (situationen i Ukraine) valgte MTBO landsholdet at forsøge at fokusere på det gode der forhåbentlig kommer bagefter. Så denne flotte februar weekend var MTBO landsholdsrytterne samlet for anden gang i 2022. Og bare dét i sig selv er en milepæl at bide mærke i efter 2 lidt magre pandemi-år med skiftende muligheder for at lave fælles træninger. Denne gang havde holdet stukket kursen ud mod Åhus tæt ved Kristianstad, langt mod syd på den svenske østkyst og de lækre terræner de byder på der ovre.

Landstræner Allan Jensen beretter efter hjemkomsten: Vi har haft tre fantastiske træningspas i Åhus som kun blev bedre grundet det ekstremt flotte vejr. Formålet med turen har været at give rytterne en ekstra mulighed for træning på kort frem mod sæsonen. Det har givet ekstra godt udbytte at det denne gang har været i stort set ukendt terræn, da træning hjemme i de velkendte lokale skove sjældent giver lige så højt orienteringsmæssigt udbytte. Særligt på de to træningspas i skoven syd for Åhus blev rytterne udfordret af det meget tætte og komplicerede stibillede. Og udfordringen blev kun større af at banelægger Bjarne Hoffmann havde markeret mange af de større stier og veje som forbudte, hvilket konstant tvang rytterne ind på mere komplicerede vejvalg på de små stier. Det var dermed en super god træning i konstant at holde koncentrationen og ikke mindst kunsten at afpasse cykeltempo i forhold til orienteringen.

Og Allan fortsætter: To af weekendens træninger, en mellemdistance og en ekstra lang mellemdistance, blev gennemført som simulerede konkurrenceløb med et oplæg om fuld fokus og højt tempo, mens den tredje træning bestod af o-intervaller med syv på hinanden følgende fælles starter og gaflinger på banerne - god træning af den stress og taktik der er under massestart og stafet. Træningerne blev naturligvis også evalueret ved hjælp af O-Track. Særligt efter søndagens ekstra lange mellemdistance i det udfordrende terræn syd for Åhus var det et vigtigt emne, hvorvidt man skulle forsøge at holde flow eller benytte sig af mange små stop undervejs for decideret at stå stille nogle sekunder for at kigge på kortet. Og grundet terrænets sværhedsgrad både cykelteknisk og o-teknisk var der bred enighed om at små stop var den bedste taktik. Dermed kunne man gennemføre det næste stræk på banen med højt cykeltempo uden at blive sænket af at skulle forsøge at kigge på kortet samtidig med at cyklen skulle styres sikkert gennem de små snørklede stier.

Næste opgave for landsholdet bliver træningslejr på Mallorca sidst i marts med fokus på fysisk træning, men også med indlagte tørtræninger og forberedelser på gamle kort over årets EM og VM terræner. Og i april venter så årets MTBO Camp med både WRE løb og en hel stribe gode træninger.

Landsholdssamlingen var denne gang delvist financieret med et godt og meget værdsat tilskud fra DOF’s Venner.

Ud over landstræneren var følgende med i Sverige:

Seniorer

  • Camilla Søgaard (Horsens OK)
  • Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
  • Oliver Friis (Horsens OK)
  • Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
  • Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab)

Junior

  • Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)

Afbud fra:

  • Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
  • Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK)
  • Miri Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)