Skip to main content

IOF støtter anmodning fra IOC om at sanktionere, men vil ikke udelukke russiske og belarussiske atleter

| Camilla Bevensee | Nyheder

 

Det Internationale Orienteringsforbund IOF, har meldt ud, at de støtter den anmodning den Internationale Olympiske Komité i går sendte ud til alle internationale forbund, om at aflyse eller finde nye lokationer til mesterskaber og internationale events i Rusland og Belarus. Samtidig opfordrer IOC til at forbyde russiske og belarussiske flag, og at de to landes nationalmelodier spilles til intenationale events. Det støtter IOF også op om. 

IOF har dog ikke meldt noget ud om at de vil udelukke russiske og belarussiske atleter fra alle internationale konkurrencer, som det ellers var anmodningen fra sammenslutningen af nordiske og baltiske lande, NORD, som DOF også har er en del af og har støttet op om.

Læs hele opfordringen fra IOC (på engelsk) her, og pressemeddelelsen fra IOF (på engelsk) her

Herhjemme er DIF gået forrest med hårde sanktioner, og står ved opfordringen til at alle russiske og belarussiske atleter udelukkes fra al sport, som også er den linje kulturminister Ane Halsboe Jørgensentaler for, i hvert fald for internationale stævner.

Formand for DIF, Hans Nanstorp udtaler følgende i en pressemeddelelse:

”Vi opfordrer vores forbund og klubber til ikke at have idrætsligt samkvem med Rusland og Hviderusland i Danmark. Vi opfordrer samtidig til, at de internationale forbund udelukker Rusland og Hviderusland fra al idrætsligt samkvem. Derfor bakker vi også op om blandt andre kulturministerens udmeldinger om udelukkelse af Rusland” siger Hans Natorp og fortsætter:

”Der sættes i øjeblikket en række koordinerede internationale sanktioner i gang mod Rusland, bl.a. igennem EU. Vi mener, at sporten også skal være en del af dem. Fra DIF’s side arbejder vi intensivt sammen med såvel de nordiske idrætsforbund og andre idrætsorganisationer på at finde fælles veje til, hvordan vi kan lægge størst muligt pres på Rusland. Samtidig lægger en række af vores specialforbund pres på deres europæiske og internationale organisationer for at finde fælles fodslag for udelukkelse af Rusland fra sportskonkurrencer”.

DR har samlet den stærke udmeldelse fra DIF op, og nævner i den forbindelse Dansk Orienterings-Forbund og vores anmoding til IOF i samarbejde med NORD landene, om at indføre samme sanktioner i orientering. 

Læs nyheden på dr.dk.