Skip to main content

Landsholdet samles i Nordjylland

| Camilla Bevensee | Nyheder

2021 sydsamling silkeborg paaraekke

Sidste år løb landsholdet bl.a. sprint i Silkeborg, da de ikke kunne komme udenlands og måtte tage på den årlige 'Sydsamling' hjemme i Danmark i stedet for at tage til Portugal eller Spanien, som der ellers har været tradition for. Foto: Iben Valery.

I weekenden skyder landsholdet året og sæsonforberedelserne i gang med landsholdssamling i det nordjyske. De 26 landsholdsløbere, syv wildcard løbere og fem trænere og ledere, samles med udgangspunkt i Dana Cup Sportscenter i Hjørring, og har træninger i både Aalborg C/Eternitten, Uggerby og Tranum Klitplantage, Hjørring C og Tversted Klitplantage.

Med de stigende smittetal i befolkningen, har flere af deltagerne også været udsat for corona over jul og nytår, eller har været nærkontakt, og der er derfor enkelte der ikke kommer til at deltage. Derudover bliver alle testet inden samlingen, så håbet er at der ikke medbringes smitte på samlingen, selvom der selvfølgelig ikke er nogen garanti. Hvis der skulle blive konstateret smitte på samlingen, følges myndighedernes anbefalinger i forhold til isolation, nærkontakt, øvrig kontakt mv.

Samlingen starter allerede torsdag eftermiddag med en sprinttræning på Aalborg Universitets arealer, men udover at have fokus på årets helt store højdepunkt, WOC 2022 i Trekantområdet i slutningen af juni, bliver samlingen også startskuddet på en sæson med bl.a. et spændende EM i Estland i starten af august og Junior VM i Portugal i midten af juli.

En del af sprinttræningerne bliver på helt nyopdaterede kort og landstræner Jeppe Ruud har også i samarbejde med den lokale klub, OK Vendelboerne, tegnet et helt nyt kort i Hjørring C, hvor løberne skal løbe en intensiv sprinttræning lørdag formiddag. Derudover skal der trænes sprint på et et helt nyt kort i Aalborg (Eternitten), som skulle have været brugt til DM-Sprint i 2020.

Skovtræningerne er målrettet de tekniske færdigheder der stilles krav til i Estland, med smådetaljerede og diffuse terræner, hvor der skal orienteres på små kurvedetaljer og løberne skal være nøjagtige med retning og afstand. Derfor er alle stier og hugninger fjernet fra kortene på samlingens skovtræninger, for at udfordre løberne på dette.

Som det også blev praktiseret i 2021, er der åbnet op for at talent-/eliteløbere (15-39 år) udenfor landsholdsgrupperne/wildcard, kan deltage på udvalgte træninger på de landsholdssamlinger der afholdes i Danmark, og der er derfor mulighed for god træning for den udvalgte gruppe både lørdag og søndag under weekendens samling. Det har flere af de regionale klubber benyttet sig af, så der er deltagelse af løbere fra Silkeborg OK, Rold Skov OK og OK Pan.

Eskil Schøning og Björn Cederberg, der var en del af landsholdet i 2021 og deltaget i flere internationale events i landsholdsdragten, har takket nej til en plads på landsholdet i 2022. De er begge startet i fuldtidsarbejde og har svært ved at finde tid til samlingerne. De vil dog begge gerne fortsætte med at træne og konkurrere, og håber også at være konkurrencedygtige ifm. nationale og internationale mesterskaber fremover.

Find alle landsholdsgruppernes program for 2022, her.