Skip to main content

MTBO-EM: Flere gode ture på søndagens stafetter

| Nyheder 2021

2021 MTBOEM Hold

Der var flere gode danske præstationer på dagens stafetter ved EM i Portugal, men de danske hold sluttede et stykke nede på resultatlisterne på mesterskabernes sidste dag.

I seniorklassen, der kørtes som en mix-stafet, sluttede Danmark 1 med Camilla Søgaard, Thomas Steinthal og Oliver Friis som 10. bedste nation efter en spændende afgørelse.

Den nyslåede europamester fra gårsdagens langdistance, Camilla Søgaard, kom med forfølgerne ind til skiftet på fjerdepladsen – knap fire minutter efter de førende portugisere.

På andenturen fyrede Thomas Steinthal imponerende godt op under kedlerne og kørte det danske førstehold helt frem til førstepladsen ved skiftet med det tjekkiske hold på hjul. På sidsteturen blev der rystet godt rundt på placeringerne, og Oliver Friis havde svært ved at følge med teten og kørte danskerne ind som 10. bedste nation.

Danmark 2 med Cæcilie Christoffersen, Nikoline Splittorff og kørende landstræner Allan Jensen sluttede fire placeringer længere nede – og fire minutter efter landsholdskammeraterne.

Guld, sølv og bronze gik til hhv. Tjekkiet, Rusland og Litauen.

Juniorherrerne, der vandt VM-guld i samme konstellation i Finland, så ud til at følge samme opskrift som i junis måneds triumf.

Noah Tristan Hoffmann undgik større fejl og kørte ind til første skifte som nummer fire – 1.20 minutter efter de førende svenskere. På andenturen kørte Mikkel Brunstedt Nørgaard ikke alene op til de førende hold, men også forbi og slog et hul på knap to minutter til forfølgerne.

Så var det Morten Örnhagen Jørgensens tur til at overtage stafetten, og han kom til at satse for meget på sidsteturen – tabte tid og kørte de danske juniorherrer ind på sjettepladsen.

Schweiz kørte med guldet foran Rusland og Finland.

I ungdomsklassen manglede mellemdistance-europamesteren Gertrud Riis Madsen og mesterskabsdebutanten Miri Brunstedt Nørgaard en holdkammerat for at udgøre et fuldt hold.

Begge kørte dog flotte ture og lå i tredje position efter Miris andentur. Rusland endte med at vinde foran Tjekkiet og Frankrig.

Find resultater, GPS-tracking af seniorklasserne her på stævnets hjemmeside

Landsholdet kan trods en dag uden medajer se tilbage på et flot EM med hele ni medaljer - heraf seks af guld.