Skip to main content

MTBO-EM: Guld og bronze til danske kvinder

| Nyheder 2021

2021 MTBOEM medaljer alle

Camilla Søgaard blev lørdag eftermiddag europamester på langdistancen ved EM i Portugal. Og hun var ikke den eneste dansker, der skulle have medalje. Også gårsdagens europamester fra mellemdistancen, Nikoline Splittorff, var godt kørende og vandt bronze.

Efter knap 30 kilometer i den portugisiske skov kørte Camilla Søgaard i mål i tiden 91.02 min. – to minutter hurtigere end dagens sølvvinder, Veronika Kubinova fra Tjekkiet, mens Nikoline Splittorff var yderligere godt et minut efter.

- Jeg kørte godt i dag. Jeg har ikke lavet nogen fejl og så i hvert fald næsten alle de gode vejvalg. Jeg tabte lidt tid mod slutningen, men det var for at tage den ro og være sikker på ikke at tabe tid, sagde Camilla Søgaard efter sit mesterskabsløb.

Camilla Søgaard kan nu kalde sig både verdens- og europamester på den barskeste MTBO-distance efter hun også vandt VM-guld i Finland i juni.

Cæcilie Christoffersen sluttede lige uden for podiet på en syvendeplads, mens Birka Øhlenschlæger Nielsen udgik med fejlklip.

Dagens langdistance var også sidste afdeling af MTBO-World Cuppen og med sejren kørte Camilla Søgaard sig op på den samlede andenplads, mens Nikoline Splittorff flotte EM betyder, at hun slutter på fjerdepladsen. Cæcilie Christoffersen blev nummer 12.

Dyk ned i World Cup-resultaterne her.

I de yngre klasser fortsatte medaljeregnen også – og den var særdeles gylden i dag.

I herrejuniorklassen fik Mikkel Brunstedt Nørgaard revanche fra i går og slog fredagens vinder, polske Bartosz Niebielski med knap et halvt minut. Bronzen gik til svenske Felix Silver.

2021 MTBOEM Mikkel

- Det gik godt. Jeg holdt fokus hele vejen og lavede ikke nogen fejl. Jeg tog det lidt sikkert til sidst, hvor jeg tabte et minut på de sidste poster, fordi det var meget teknisk. Men det holdt jo stadig til førstepladsen. Jeg synes jeg fandt vejvalgene forholdsvis hurtigt og jeg tror, at jeg tog mange af de rigtige vejvalg, siger Mikkel Brunstedt Nørgaard, der nu kan blære sig med to guld og en bronzemedalje efter de første tre dage.

Noah Tristan Hoffmann blev nummer 14 i samme klasse.

Også i ungdomsklassen var der dansk triumf, da Gertrud Riis Madsen blev europamester med halvandet minuts forspring til russeren Daria Toporova, og med italienske Iris Aurora Pecorari på tredjepladsen.

- Det var svært, men også sjovt, sagde hun efter lidt mere end 50 minutter i sadlen.

2021 MTBOEM Gertrud

Miri Brunstedt Nørgaard blev nummer 13 i samme klasse.

I herreklassen var Morten Örnhagen Jørgensen igen hurtigste dansker på en 15. plads – præcis seks minutter efter dagens svenske vinder, Marcus Jansson.

Thomas Steinthal og Oliver Friis endte begge i den pæne halvdel af 30’erne.

Find resultater mm. på stævnets hjemmeside: https://mtbo2021.fpo.pt/follow-the-race/

EM i Portugal afsluttes i morgen med stafetterne.

Foto: Nina Hoffmann og Katja Brunstedt