Skip to main content

MTBO-EM: Nikoline Splittorff vandt guld på stor dansk dag

| Nyheder 2021

2021 MTBOEM Mellemmedaljer

Nikoline Splittorff vandt sit første individuelle, internationale mesterskabsløb på mellemdistancen ved EM i Portugal på en stor dansk dag, hvor det blev til i alt fire medaljer.

Camilla Søgaard vandt bronze hos damerne, Mikkel Brunstedt Nørgaard kørte samme kulør hjem hos juniorherrerne, mens Gertrud Riis Madsen vandt en storsejr i ungdomsklassen og tog en flot revanche fra gårsdagens fjerdeplads på sprinten.

Nikoline Splittorff kom rundt på knap 45 minutter efter lidt mere end 16 kilometer i den portugisiske fyrretræsskov. Og det var nok til køre sejren hjem med 16 sekunders forspring til Gabriele Andrasiuniene fra Litauen.

- Jeg er meget glad. Det er stort og et af mine mål for sæsonen, så det er fantastisk, at det rent faktisk lykkedes. Kortet var udfordrende og banen havde nogle poster, der var svære – men det gik okay, når man læste kortet tæt, sagde Nikoline efter sejren.

Langdistanceverdensmester Camilla Søgaard kørte EM-bronzen hjem og fortalte bagefter, at hun kun kørte 10 meter forkert undervejs, men ikke havde så meget fart i benene i dag.

Hos juniorherrerne tabte gårsdagens vinder, Mikkel Brunstedt Nørgaard, mere end to minutter på fejl, men lykkedes alligevel med at vinde bronze efter Polens Bartosz Niebilski og Matej Tuma fra Tjekkiet, der var henholdsvis 37 og 12 sekunder foran.

Noah Tristan Hoffmann lykkedes også med et godt løb efter det ærgerlige fejlklip på sprinten og blev nummer syv i dag – godt to minutter efter Mikkel.

I ungdomsklassen var Gertrud Riis Madsen helt suveræn og kom igennem på 24,42 minutter - hendes helt store internationale gennembrud. Det er mere end tre minutter hurtigere end sølvvinderen, italienske Iris Aurora Pecorari, mens bronzen endte om halsen på russiske Maria Kuprianova.

Gertrud var glad efter løbet og lykkedes med taktikken om at køre sikkert og fokusere på teknikken.

I herreklassen blev Morten Örnhagen Jørgensen, der egentlig stadig er juniorrytter, bedst placerede dansker på en 11. plads, med lidt over fire minutter op til schweizeren Simon Braendli, der vandt klart foran Grigory Medvedev, Rusland og tjekken Vojtech Stransky. Oliver Friis og Thomas Steinthal blev hhv. 34 og 36.

Se mere på stævnets hjemmeside: https://mtbo2021.fpo.pt/

I morgen skal kæden holdes stram i længere tid, når der er langdistance på programmet.

Foto: Nina Hoffmann