Skip to main content

MTBO-EM: Mikkel Brunstedt Nørgaard sprinter sig til guld

| Nyheder 2021

2021 MTBOEM Mikkel

MTBO-landsholdet fik den bedst tænkelige start på europamesterskaberne i Portugal, da Mikkel Brunstedt Nørgaard kørte en junior-guldmedalje hjem på førstedagens sprintdistance.

I mål var han hele 26 sekunder hurtigere end nærmeste forfølger, Sveriges Felix Silver, mens bronzen gik til Noah Rieder, Schweiz.

- Det var en forholdsvis nem sprint, så det var bare fuld smæk fra start. Jeg taber 30 sekunder på et stræk, men ellers gik det superfint. Det kunne ikke være meget bedre, siger Mikkel Brunstedt Nørgaard.

Med udsigt til de næste dages konkurrencer er  også fuld af fortrøstning efter den flotte start på mesterskaberne.

- Jeg håber at det kommer til at gå ligesom i dag. Planen er at køre hurtigt og sikkert, siger han.

I ungdomsklassen var Gertrud Riis Madsen bare fem sekunder fra en medalje, da hun kørte sig ind på en flot fjerdeplads, og der var endda kun otte sekunder op til sølvet, mens italienske Iris Aurora Pecorari kørte med den suveræne sejr.

Gertrud fortalte bagefter, at hun lavede to fejl undervejs og at hun har det sværest med sprint, hvorfor der er god grund til at holde godt øje med hende i de kommende dage.

I herrejuniorklassen endte Noah Tristan Hoffmann med fejlklip i forbindelse med en post ved et hegn, der drillede flere af rytterne i dag. Miri Brunstedt Nørgaard fik en flot mesterskabsdebut i ungdomsklassen med en 10. plads.

I morgen træder seniorrytterne også ind europamesterskaberne, når der er mellemdistance på programmet.

Se mere på stævnets hjemmeside: https://mtbo2021.fpo.pt/

Foto: Nina Hoffmann