Skip to main content

World Cup: Danmark blev syvendebedste nation på sprintstafetten

| Nyheder 2021

2021 Worldcupita Sprints Ida

Sprintstafetholdet med Ida Agervig Kristiansson, Emil Øbro, Søren Thrane Ødum og Cecilie Klysner blev syvendebedste nation, da verdenseliten løb årets sidste World Cup-afdeling – sprintstafetten i den italienske skisportsby Cortina d’Ampezzo.

Med hele 50 hold på startstregen blev det en intens omgang på brostenene og det danske førstehold leverede en godkendt præstation.

På førsteturen var Ida Agervig Kristiansson inde ved skiftet 50 sekunder efter de førende, og Emil Øbro og Søren Thrane Ødum fulgte flot efter uden nævneværdige tidstab på deres ture, så den danske sidstetursløber Cecilie Klysner kunne sendes afsted 1.47 minutter efter de førende nordmænd, der endte med at vinde stafetten.

2021 WorldcupIta Sprints Soeren

- Det blev en okay dag med fine, stabile præstationer på førsteholdet. Emil var glad for at lykkes med at sætte et helt løb sammen, Ida og Søren er også godt tilfredse, mens Cecilie taber lidt tid mod slutningen af sin tur og gerne ville have vist mere på det her niveau, siger landstræner Tue Lassen.

I mål var det danske førstehold 3.02 minutter efter Norge, for hvem Andrine Benjaminsen var skarp mod slutningen og løb fra Sveriges Sara Hagström til sidst.

2021 WorldcupIta sprints cecilie

Schweiz blev nummer tre med et lille minut op til det norske vinderhold, der også bestod af Victoria Hæstad Bjørnstad, Audun Heimdal og Kasper Fosser.

Foran Danmark var også Storbritannien, Finland og Tjekkiet.

- Vi kan se, at vi ikke står helt så godt fysisk som tidligere på året, og jeg er sikker på, at vi er på et bedre niveau, når vi kommer til VM næste sommer. Der er grund til at glæde sig over, at vi laver nogle gode tekniske løb og at de der fik chancen på førsteholdet i dag, fik en god oplevelse med hjem, siger Tue Lassen.

2021 WorldcupIta SprintS Malte

Det danske andethold med Line Cederberg, Rasmus Møller Jess, Magnus Dewett og Nicoline Klysner var knap to minutter efter førsteholdet, mens det danske tredjehold med Miri Thrane Ødum, Malte Kjær Hemmingsen, Eskil Schøning og Annika Simonsen endte med en diskvalifikation efter et fejlklip.

Find resultater, GPS-tracking, baner og tv-sendingen hos IOF.

Alle fotos: Iben Valery