Skip to main content

Danmarks bedste klub kåres søndag på Møn

| Nyheder 2021

c69903feb927b5dea7d91fdb5db235ee w740

OK Pan Aarhus er forsvarende mestre i DM Hold efter sejren i Als Nørreskov for to år siden. Foto: OK Pans Facebookside

Søndag er det tid til at finde Danmarks bedste orienteringsklub, når finalen i divisionsturneringen – DM Hold løbes i Klinteskoven på Møn.

Herlufsholm OK arrangerer konkurrencen, der gør comeback efter et års pause grundet coronapandemiens indhug i 2020-kalenderen.

Vanen tro er seks klubber klar til kamp efter at have sat sig på første- eller andenpladsen i kredsenes 1. divisioner.

Fra Sydkredsen er det Kolding OK og OK Snab, der ruller østpå efter et tæt opgør i toppen af kredsen. Snab-løberne scorede et enkelt point mere i matchen mod Kolding og vandt dermed forårets første divisionsopgør, mens Kolding tog revanche ved anden match og løb med sejren. Kolding var også stærkest i efterårets match og kommer dermed til finalen som samlet vinder af Sydkredsen.

Odense OK blev nummer tre.          

Fra Nordkredsen snører DM Holds seneste vinder – OK Pan Aarhus – og Horsens OK skoene på klinten. Horsens slog Pan i forårets match, hvor Silkeborg og Herning fulgte efter.

Østkredsen sender Søllerød OK og FIF Hillerød Orientering afsted søndag. I årets to første matcher har Søllerød gjort rent bord med seks matchpoint i hver – og sejrene over FIF’erne har været klare.

Det er også Søllerød, der stiller med flest løbere i startboksen på søndag med 134 klædt i gult, grønt og blåt. FIF er næstflest med 98 tilmeldte - umiddelbart efter følger OK Pan med 92 og Horsens OK med 89 løbere. Sydkredsløberne fra OK Snab og Kolding stiller med hhv. 45 og 34, og møder kampklare op på Møn efter at have fulgtes ad i fælles bus.

Med tilmeldingerne til de åbne baner ryger antallet et godt stykke op over 500, der får lov til at prøve kræfter med det udfordrende terræn ved Møns Klint.

DM Holds hjemmeside

Dyk ned i alle årets divisionsmatcher via O-service. Vælg Fælles --> Divisioner.