Skip to main content

JWOC stafet herrerne nr. 6

| Thomas Jensen | Nyheder 2021

Opdateret 10-09-2021 kl. 21:20

Det danske herreførstehold afsluttede de mest succesfulde juniorverdensmesterskaber i mange år set med danske briller med en podieplads (Foto: Jeppe Ruud). 

Årets JWOC blev afsluttet i dag med stafetten. De danske herrer løb en flot 6. plads i hus, og der var flere verdensklasse enkeltpræstationer.

Hedvig godt fra land
De danske piger fik en perfekt start, da Hedvig Valbjørn Gydesen endnu engang viste, at hun mestrer 1. turen til perfektion, og var først i mål med et hul på 16 sekunder ned til nærmeste konkurrent. Landstræner Astrid Ank Jørgsensen forklarer hemmeligheden således: "Hun formår at løbe sit helt eget løb og trykke på hele vejen."

Eva Örnhagen Jørgensen klarede presset med at blive sendt ud super flot. Hun løste sin opgave præcis som aftalt og kunne sende Malin Agervig Kristiansson ud som nr. 7 med 2:38 minutter op til guldet. Malin havde desværre ikke nogen god dag. Hun kom rigtig godt fra start og hentede ind på konkurrenterne i starten, men et stort bom på en enkelt post blev dyr - og i mål var hun faldet tilbage til en 16. plads. 

På det danske andethold løb Amalie Ertmann, der har været virkelig stabil på alle konkurrencerne, igen et flot løb. Hun var i mål som nr. 14 – godt tre minutter efter Hedvig. Alberte Kaae Nielsen og Mathilde Smedegaard Madsen løb ikke i dag. Alberte fordi hun vrikkede på langdistancen i går - og Mathilde fordi hun fik et tilbagefald med en tidligere hjernerystelse. 

Flot 6. plads til de danske drenge
I herreklassen løb Linus Agervig Kristiansson førstetur. Han løb ikke helt perfekt, og tabte lidt for meget tid til at holde danskerne inde i medaljekampen. Han var i mål som nr. 21 – 3:40 efter, så der var ikke lang tid op til toppen i tid.

På andentur løb Jacob Steinthal et verdensklasse løb. Han mistede mindre end et minut til teten og løb Danmark op på en 14. plads.

Sølvmedaljøren fra langdistancen Søren Thrane Ødum sluttede af med endnu engang at vise sit høje internationale niveau, og løb Danmark op på en podieplads som nr. 6. Astrid Ank Jørgensen fortæller: "Jeg ved at drengene havde håbet på mere, men feltet var stærkt, og der var mange som blandede sig langt ind i stafetten om de seks podiepladser, så de kan være rigtig stolte af deres præstation."

Det danske hold løb en pæn placering som nr. 22. hus. Jeppe Edvarsen var inde som nr. 28 på førsteturen. Herefter løb både Theis Munktved og Oscar David Bromann Jensen flot på hver deres tur og hentede henholdsvis seks og to placeringer.  

De flotte VM-resultater fejres med en vandtur (Foto: Jeppe Ruud)

Stafetten satte punktum for et succesfuldt dansk JWOC. En guld, en sølv og to podiepladser siger høsten. Det er rigtig mange år siden vi sidste har set resultater på det niveau, så det danske hold kan se tilbage på konkurrencerne med stolthed.

Du kan se resultater – tracking m.m. på arrangørernes hjemmeside