Skip to main content

SØLV TIL SØREN THRANE ØDUM JWOC LANG

| Thomas Jensen | Nyheder 2021

 2021 JWOC Lang SoerenTO
Søren Thrane Ødum rejste sig fra skuffelsen fra mellemdistancen og løb en imponerende flot sølvmedalje i hus - sølle 7 sekunder fra guldet

Sølv til Søren Thrane Ødum på JWOC lang
Det blev en fantastisk dag på langdistancen til JWOC i dag. Søren Thrane Ødum løb en fantastisk flot sølvmedalje i hus. Han var blot sølle 7 sekunder fra guldet, der i stedet gik til franske Basile Basset. Det var ikke et fejlfrit løb, og Søren er da også her kort tid efter løbet lidt skuffet over, at det blev sølv og ikke guld.

Han siger selv om løbet: ”Det gik som det nu gik. Jeg synes, at jeg følger min plan, så godt jeg ku’.

Jeg laver en fejl på vores 5’er, hvor jeg nok smider 1½ minut. Det er altid hårdt at lave sådan en fejl på en langdistance, da den sidder i baghovedet resten af vejen. Men jeg får samlet mig sammen og får set mulighederne på langstrækkene – bortset fra et langstræk, der nok også koster 1½ minut.”

Han fortsætter: ”Jeg kæmpede hele vejen og er skuffet over at misse guldet med 7 sekunder, men er samtidig også stolt over at jeg har formået at rejse mig efter den mega skuffelse det var ikke at kvalificere mig til finalen på mellemdistancen”.

På spørgsmålet om han trods alt er glad for den medalje der hænger om hans hals svarede han: ”Det er jeg helt sikker. Jeg tror jeg ser lidt anderledes på det, når jeg får det lidt på afstand, men lige nu er jeg skuffet over, at det ikke er guld der hænger rundt om halsen.”

Men selvom det selvfølgelig er ærgerligt, at der lige manglede det sidste, så var det en kæmpepræstation af Søren, som han helt sikkert kan være super stolt over.

2021 JWOC Lang SoerenTO2

Pæne præstationer af de danske herrer

Næstbedste dansker blev i dag Linus Agervig Kristiansson, der gentog sin placering som nr. 19 fra mellemdistancen. Også Jeppe Edvardsen løb et tilfredsstillende løb og sluttede som nr. 37 – godt 10 minutter efter Søren.

Jacob Steinthal blev nr. 54, Oscar David Broman Jensen nr. 64 og Theis Munktved nr. 84 i det 133 mand store felt.

Hedvig og Malin med fremme
I dameklassen blev Hedvig Valbjørn Gydesen nr. 18 – 5½ minut efter den vindende schweizer Lilly Graber. Malin Agervig Kristiansson fulgte tæt efter som nr. 22 yderligere et minut efter.

De fire sidste piger løb sig også alle i den bedste halvdel. Eva Örnhagen Jørgensen blev nr. 37, Alberte Kaae Nielsen nr. 43, Amalie Ertmann nr. 50 og Mathilde Smedegaard Madsen nr. 57. Så en overordnet flot dansk holdpræstation.

I morgen fredag afsluttes JWOC med stafetten, hvor der igen er gode chancer for, at danskerne kan være med helt der fremme hvor det er rigtig sjovt. 

Fotos: Jeppe Ruud