JWOC Mellem-kval: 8 af 12 danskere i a-finalen

| Thomas Jensen | Nyheder 2021

2021 DS Jacob1

Jacob Steinthal imponerede med et kontrolleret løb, der blev belønnet med en heatsejr. (Billedet er fra Danish Spring)

Der var både optur og nedtur for Danmark i dag på mellemdistancekvalifikationen. I optursenden var der en imponerende heat sejr til Jacob Steinthal - og en række rigtig flotte kvalifikationsløb af danskerne. I nedtursenden sluttede en af vores største medaljehåb, Søren Thrane Ødum som nr. 21 - og da det kun er de 20 bedste der går videre, bliver finalen uden ham.

Heat sejr til Jacob Steinthal
Jacob Steinthal formåede at holde sammen på det tekniske hele vejen igennem. Han siger selv om sin heatsejr: "Jeg gik efter at få et stabilt løb, men terrænet var ret svært, så jeg tror, at alle lavede nogle fejl i dag. Men jeg fik minimeret mine fejl, og det tror jeg var det, der gjorde at jeg lykkedes i dag".

Linus og Jeppe sikkert videre
Ud over Jacob stemplede også Linus Agervig Kristiansson og Jeppe Edvardsen ind i a-finalen i morgen. Landstræner Astrid Ank Jørgensen forklarer: "Linus løb et rigtig flot løb, hvor han virkelig formår at forsimple det ellers meget detaljerede kort og ende med en flot 4. plads. Jeppe klarede virkelig også opgaven godt, og ender med 9. bedste tid i sit heat."

2/3 af det danske hold klarede cuttet til morgendagens mellemdistance finale

Fem af seks piger videre
Hos pigerne var der næsten fuldt hus. Fem af de seks piger klarede sig videre til a-finalen. Mathilde Smedegaard Madsen, Malin Agervig Kristiansson og Hedvig Valbjørn Gydesen løb sig med placeringer som nr. henholdsvis 8, 9 og 9 alle ind i den bedste halvdel af de 20, der gik videre. Men også Eva Örnhagen Jørgensen og Amalie Ertmann var sikkert videre som nr. hhv. 11 og 17.

Fire danskere missede a-finalen
Men det var desværre ikke alle danskere, der slap gennem nåleøjet. Astrid Ank Jørgensen uddyber: "Theis (Munktved), Oscar (David Bromann Jensen) og Alberte (Kaae Nielsen) har alle lige et lidt større tidstab, som gør at det desværre ikke var helt deres dag. Men Oscar løber stadig et flot løb efter sit bom."

Sidste mand uden for a-finalen var Søren Thrane Ødum. Han missede pladsen med en enkelt placering. Det er naturligvis super ærgerligt - men nu har han rettet fokus mod langdistancen, så vi håber at dette kan give lidt ekstra motivation til at gøre det godt der.

Finalerne løbes i morgen, tirsdag - med første start kl. 10:00 lokal tid - det vil sige kl. 09:00 dansk tid. Som altid kan konkurrencerne følges på IOF's hjemmeside