Skip to main content

Udbytterigt sommercenter ved Idre Fjäll

| Nyheder 2021

2021 Idre Sommercenter1I starten af august rejste landsholdet og en håndfuld løbere udenfor landsholdsgrupperne til Idre Fjäll på et længere sommercenter.

Det primære formål med turen var at udvikle færdigheder i nordisk terræn, træne solidt og sparre med hinanden. I løbet af træningslejren deltog løberne også i en række konkurrencer, hvor der var mulighed for matche sig mod flere af dette års VM-medaljører og andre topløbere, ligesom flere af landsholdsløberne hen mod enden af turen stillede til start i den anden World Cup-runde, der også blev arrangeret på Idre Fjäll.

Disse løb kan du læse mere om i tidligere nyheder.

Turen, der blev støttet af DOF's venner, inkluderede også løbere udenfor landsholdsgrupperne i alderen 19-30, der med udgangspunkt i en motiveret ansøgning fik mulighed for at deltage. Da lederressourcerne var meget begrænsede, kunne der desværre ikke åbnes for yngre løbere denne gang.

I det følgende kan du læse en kort beretning fra turen, og se lidt billeder og kortudsnit fra de fantastiske terræner omkring Idre.

Efter Danish Spring d. 1 august kørte størstedelen af gruppen mod Idre Fjäll, hvor vi havde lejet en stor underetage i en skihytte.

Da vi som flest var 23 på turen, var det fedt at bo et sted, hvor alle var samlet (oplægget var gjort fleksibelt så løbere kunne støde til og fra i løbet af de to uger).

Dette gjorde det enkelt at koordinere træningsoplæg og anden logistik når man er en stor gruppe på tur, ligesom det skabte gode rammer for at nørde med hinanden og omgås socialt mellem træningerne.

Beliggenheden var heller ikke kun optimal i forhold til orienteringsteknisk udbytte og fede naturomgivelser. Der var også rig mulighed for at træne alternativt på cykel eller rulleskibanen, i fitnesscenter eller svømmehallen, så alle uanset skadessituation fik et godt træningsudbytte af lejren.

Det daglige program bestod typisk af to o-tekniske træninger med forskelligt fokus. For ikke at udmatte løberne teknisk under en lang lejr og sørge for et koncentreret udbytte når vi var på kort, blev der lagt op til mellemdage, hvor der kun var én eller ingen træning på kort, men i stedet løbetur på fjeldet uden kort eller anden træning.

Under træningslejren deltog vi også i O-bygdshelgen, som er et forholdsvis nyt sommerløb, arrangeret af Joakim Svensk samt flere tidligere verdensklasseløbere (bl.a. Thierry Gueorgiou som banelægger). Konceptet bag 2-dages løbet har for arrangørerne været at finde de fedeste jomfruelige terræner i Sverige. Intet kompromis ifht. beliggenhed eller tilgængelighed, så for at komme til terrænerne måtte man køre flere mil på grusveje. Det var heldigvis ikke forgæves, som det kan ses af billederne.

Mod enden af lejren deltog de tilbageværende løbere også i publikumsløbene der blev arrangeret ved siden af World Cup løbene. Disse blev også gennemført i krævende terræner med hård matching fra flere nationer, på trods af coronatilstanden. Her viste især tvillingeparret Malin og Linus Agervig Kristiansson gode takter i seniorklasserne, som lover godt for det forestående Junior-VM om én uge i Tyrkiet, som de begge givetvis skal løbe.

Alt i alt var det to rigtig gode uger med stort træningsudbytte for alle, og masser af læring og erfaring i nordisk terræn. Det var enormt fedt at være samlet som en stor gruppe efter en lang periode med et begrænset omfang af træningslejre og konkurrencer, både socialt og træningsmæssigt.

Derfor vil løberne sige stort tak til DOF's venner for støtten, og til Rasmus Folino Nielsen, der havde påtaget sig en stor frivillig opgave som eneste leder og arrangeret alt omkring samlingen.

Herunder er Line Cederberg klar til træning

2021 Idre Sommercenter2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Udsnit af D21 bane fra O-bygdshelgen herunder

2021 Idre Sommercenter kort2

 

Træning på Hammarlandet

2021 Idre Sommercenter kort1