Skip to main content

World Cup: Sjetteplads i herrestafetten – damerne nummer 7

| Nyheder 2021

2021 WC SWE herrestafet

 

Landsholdsløberne viste søndag eftermiddag de danske farver frem på fornem vis, da World Cup-runden i Sverige afsluttedes med skovstafetter for både damer og herrer ved Idre Fjäll.

Herreholdet med Rasmus Møller Jess, Björn Cederberg og Søren Thrane Ødum kom flot igennem de tre ture uden større fejl og efter en stærk afslutning på tredjeturen endte holdet på en sjetteplads på den rensede resultatliste.

Dameholdet med Ida Agervig Kristiansson, Line Cederberg og Agnes Kracht leverede også stabile præstationer hele vejen rundt og sluttede som nummer syv.

Ligesom de andre dage bød dele af banen på en stor teknisk udfordring med detaljeret skræntorientering, mens andre dele var fladere og mere traditionelt nordisk terræn.

Herrestafetten var først på programmet og blev en intens omgang med hele 44 hold på startstregen.

Rasmus Møller Jess og Emil Øbro løb førsteturene for de danske hold – og de kom ind til skiftet henholdsvis tre og to minutter efter de førende svenskere. På andenturen var Björn Cederberg i skoven for Danmark 1 og Eskil Schøning for Danmark 2, og de klarede sig også godt igennem uden fejl og skiftede med 30 sekunder imellem sig. Nu var der omtrent seks minutter op til teten.

Og på sidsteturen fortsatte Søren Thrane Ødum de flotte takter fra i går og hentede en stribe placeringer – især på de afsluttede kilometer lykkedes det ham at komme forbi både Østrig og Frankrigs hold og snuppe sjettepladsen. Laurits Bidstrup Møller var i skoven for Danmark 2, men tabte tid i skoven.

- Rasmus og Björn løber nogle gode og stabile løb, og så laver Søren en fantastisk afslutning. Og på det andet hold viser Emil Øbro og Eskil Schøning lige så højt niveau, siger sportschef Anders Hav Bachhausen.

2021 WC SWE Diplom

 

Helt oppe foran blev sidsteturen en nervøs omgang, hvor Sveriges Gustav Bergman kom først i mål efter en spurtsejr foran Norge og med Schweiz på tredjepladsen.

Så var det damernes tur – og her kunne sportschefen igen se en godkendt præstation fra det danske hold.

Ida Agervig Kristiansson undgik større fejl og skiftede som niendebedste nation til Line Cederberg, der havde en imponerende god tur i skoven. Hun tabte ikke tid til de førende og overhalede Estland og Storbritannien undervejs og kunne derfor sende Agnes Kracht ud i syvende position. Den holdt hun fast i på tredjeturen med en sikker præstation.

- De løber nogle gode løb og gør hvad de skal. Især Line er rigtig godt løbende i dag. Jeg synes dagens præstationer peger i retning af at vores stafetsatsning begynder at kunne ses. Vi har både trænet mere stafet og haft mere fokus på det, og i dag har vi mange af løberne, der kommer godt igennem, siger Anders Hav Bachhausen.

2021 WC SWE damestafet

 

Danmark 2 havde ikke alle posterne med hjem på førsteturen og blev derfor disket.

Sverige løb med sejren efter at to svenske hold allerede tidligt skilte sig ud – og på sidsteturen løb Rusland sig afgørende foran Finland, så de to nationer endte som henholdsvis nummer to og tre.

Find resultater, tracking og link til web-tv hos IOF

Foto: Jeppe Ruud