Skip to main content

World Cup: Søren Thrane Ødum 8’er på mellemdistancen

| Nyheder 2021

2021 WOClang Soeren

At Søren Thrane Ødum har haft en flot 2021-sæson indtil videre, vil være en stærk underdrivelse.

Juniorløberen – for det er han faktisk lidt mere end fire måneder endnu – fortsatte den flotte række af resultater i år med en ottendeplads i det stærke World Cup-felt i Sverige, der i dag kastede sig over mellemdistancen på Idre Fjäll.

Dagen bød på både fysisk og teknisk krævende orientering på skrænterne rundt om bjerget Gränjåsen, og stort set ingen af løberne kom fejlfrit igennem mellemdistance-banerne.

Søren Thrane Ødum havde også enkelte, små tidstab undervejs på de 6,2 kilometer, men lykkedes alligevel med at komme i mål knap to minutter efter dagens vinder, schweizeren Joey Hadorn.

Sørens tid var god nok til at slå blandt andre mellemdistanceverdensmesteren Matthias Kyburz, Schweiz og Sveriges Gustav Bergman, der vandt sølv efter Kyburz for en måned siden i Tjekkiet.

- Det er vildt at blive nummer 8 i World Cuppen – og det er nok også vildere end Søren selv havde troet. Jeg forstår ikke helt, hvordan han kan blive ved med at levere præstationer på det høje niveau. Søren har en indstilling til tingene om at være aggressiv – men i kontrol. Og så har han en stærk tro på at tingene skal lykkes, og det bliver det ved med at gøre for ham, fortæller en imponeret sportschef Anders Hav Bachhausen fra Idre Fjäll.

Agnes Kracht blev bedst placerede dansker i dameklassen som nummer 45.

Her var det også en juniorløber, der havde imponerende meget fart i skoene i dag. Sveriges Hanna Lundberg vandt med lidt over et minut til torsdagens langdistancevinder, Simona Aebersold fra Schweiz, mens russiske Natalia Gemperle blev nummer tre.

I begge klasser blev der tabt tid i det svære terræn – som nævnt snuppede Joey Hadorn sejren hos mændene efter at både schweizeren Daniel Hubmann, der sluttede som nummer to og norske Kasper Fosser havde haft klare føringer undervejs.

I morgen slutter World Cup-runden af med skovstafetterne, herrerne lægger for kl. 12.35, mens damerne følger efter 14.45. Begge deles kan følges hos IOF og SVT.

De danske stafethold udtages i løbet af lørdag aften.

Se resultater, gps-tracking og tv fra i dag hos IOF.

Foto: Søren Thrane Ødum på vej i mål efter VM-langdistancen i Tjekkiet i juli.