Skip to main content

Ida AK lyste op i hård World Cup-langdistance

| Nyheder 2021

2021 WC Ida

World Cup-løberne i Sverige lagde ud med en barsk udfordring på førstedagen på Idre Fjäll, da 13 og 17 kilometer ventede på henholdsvis damer og herrer på dagens langdistance.

Af de 11 startende danske løbere var det Ida Agervig Kristiansson (på billedet - før start), der kom bedst igennem strabadserne i det særlige fjeld-terræn, da hun placerede sig som nummer 31 i dameklassen efter 110 minutters løb.

- Ida løber en god langdistance i dag. Især når man tænker på, at det første gang hun løber en langdistance som senior på det her niveau er det flot at komme hjem med World Cup-point, siger sportschef Anders Hav Bachhausen.

De øvrige danskere sluttede alle uden for top 50 i det store felt ved World Cuppen, der ulig verdensmesterskaberne giver en række lande muligheder for at stille op med langt flere løbere i hver klasse.

- Vi mangler både noget fysik og noget teknik i forhold til de bedste løbere i det her terræn. Vi har svært ved at holde os 100 procent i kontakt med kortet på en lang, hård bane som i dag, siger sportschefen.

2021 WC BjornC
Bedste dansker i herreklassen var Björn Cederberg, der her på billedet løber i mål og sluttede som nummer 54.

Søren Thrane Ødum stillede ikke start på dagens langdistance for at spare sin fod.

I toppen af resultatlisten lykkedes det for verdensmesteren på den lange distance, Norges Kasper Fosser, at løbe med en komfortabel sejr på halvandet minut foran landsmanden Magne Dæhli og med Daniel Hubmann, Schweiz på tredjepladsen.

I dameklassen fik Simona Aebersold, Schweiz for en sjælden gangs skyld skovlen under Sveriges Tove Alexandersson, der førte på første del af banen, men tabte tid mod slutningen og blev nummer tre efter Aebersold og Andrine Benjaminsen, Norge.

Se resultater, kort og tracking på IOF’s liveside.

World Cup-løbene fortsætter lørdag eftermiddag med mellemdistancen.

Fotos: Jeppe Ruud