Sølv til Pernille Sommer og Lene Jensen ved WMOC

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2021

Samt bronze til Michael Sørensen og derudover flere andre danske topplaceringer

Det var en rigtig  sommerdag ved dagens finale på mellemdistance ved veteran-verdensmesterskaberne (WMOC) i Ungarn. Løbet blev afholdt lige uden for Szekesfehervar, hvor sprinten blev afviklet i den forgangne weekend. Størstedelen af terrænet bestod af en kuperet åben skråning, hvor solen bagte med over 30 grader. Orienteringen blev vanskeliggjort af et stort antal meget tætte tornekrat, som man skulle navigere omkring og ofte finde poster ved.

I D 40 blev det på ny succes for Pernille Sommer, OK Øst, som atter erobrede en sølvmedalje, denne gang lidt over 2 minutter efter vinderen, men med over 5 minutter ned til bronzen. Lene Jensen fra HSOK var den dansker, som i dag var tættest på guldet, idet hun som sølvvinder blot var et minut efter Lotta Linsefors fra Lund i Skåne.

Lene Iben Low

Lene Jensen ved sidste post - sammen med Iben Falck Maag i D 55

Søndagens sølvvinder i H 40, Michael Sørensen fra OK Øst, leverede en ny flot præstation. Han kom ikke i nærheden af de to gamle stjerner, Øystein Kvaal Østerbø og Marian Davidik fra henholdsvis Norge og Slovakiet, men de udfordrende forhold blev illustreret af, at Michael lige som Pernille var over 5 minutter foran den næste løber i listen.

Thomas Michael og Pernille

Søndagens guldvinder Thomas Greve Jensen lykønsker de to dobbelte medaljevindere

I D 55 leverede Iben Falck Maag en rigtigt flot præstation, da hun erobrede 6. pladsen.

I H 50 var der atter i dag forventninger til Thomas Greve Jensen, men i dag var Thomas ikke tilfreds med sin præstation, der endte med en 4. plads lige uden for medaljerækkerne.

Thomas MF WMOC 2021

Thomas Greve Jensen i opløbet

Tim Falck Weber lagde rigtigt flot ud i H 55 og havde længe en medalje inden for rækkevidde. Til sidst blev det dog en flot 6. plads i det stærke felt. En præstation, som lover godt for den afsluttende langdistance på fredag.

WMOC 2021 MF Tim

Tim Falck Weber i opløbet

I H 65 var forventningerne rettet mod sent startende Rolf Lund fra HSOK, men i dag blev det til  en 4.plads, 3½ minut efter vinderen, men blot 11 sekunder fra bronzen.

WMOC 2021 Rolf i opløb

Rolf Lund i opløbet - nogle sekunder for sent til bronzen

I H 80 endte søndagens sølvvinder, Jørgen Jensen fra HSOK på en 6. plads. Det var en hård klasse, hvor blot 53 sekunder skilte de tre medaljevindere. I H 85 lå Holger Karlsmose fra Farum OK længe til en medalje, men blev til slut henvist til 4. pladsen.

WMOC 2021 JJ mål

Jørgen Jensen i mål

Torsdag har deltagerne en fortjent hviledag, får WMOC afsluttes med langdistancen på fredag. Det bliver igen varmt, men heldigvis ser det ud til at blive en lidt mere normal dansk sommerdag med 25-26 grader og lidt flere skyer end i dag.

Som altid kan resultaterne følges via løbets hjemmeside her.