WMOC sprint kvalifikation

| Thomas Jensen | Nyheder 2021

Sidst der blev løbet Veteran-VM i 2019 var Kurt Dose garant for dansk guld. Han er ikke med i år, så nu må de yngre kræfter forsøge at løfte arven.

Mens vi venter på at sende vores dygtige junior- og ungdomsløbere til henholdsvis Tyrkiet og Litauen, har vores lidt mere rutinerede løbere været i ilden i Ungarn til Veteran-VM (WMOC). I dag stod der sprint kvalifikation på programmet. Konkurrencen blev afviklet i nordenden af den Ungarske by Székesfehérvar i et hurtigt område med park og boligblokke, hvor der var rigtig mange poster, og det derfor gjaldt om at holde tungen lige i munden.

Vanen tro klarede rigtig mange danskere sig sikkert videre til finalen i morgen, der skal løbes i Székesfehérvars gamle bydel i morgen, søndag. Det blev til tre heatsejre – og en mængde top 6 placeringer. Mest suveræne var Janne Brunstedt fra Roskilde OK i H70, hvor han vandt med 1:35 minutter og Rolf Lund fra HSOK i H65, der vandt med 1:02 minutter. For de læsere der ikke er så bekendt med sprint, så er det MEGET suverænt. Så det giver forhåbninger om danske medaljer i morgen, selvom kvalifikation er en ting – og finale noget helt andet.

De officielle resultatlister og starttider kommer på arrangørernes hjemmeside: www.wmoc2021.hu. Men ind til de dukker op der, kan I se liveresultater her: https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=19889&lang=sv