Skip to main content

WOC 2022 arrangerer World Ranking events i oktober

| Nyheder 2021

 

2016 EM CecilieKlysner JeppeRuudD. 23-24. oktober vil man kunne se store dele af verdenseliten konkurrere i Aabenraas og Billunds gader. Organisationen bag WOC 2022 arrangerer to World Ranking Events i forbindelse med en træningslejr, hvor alle landshold er inviteret.

Om lørdagen lægges der ud med sprint i Aabenraa med både kvalifikation og finale. OK Syd hjælper med arrangementet, så det får en lokal forankring. Aabenraa By er orienteringsmæssigt en rigtig sprint-perle, med en idyllisk bymidte, små brostensbelagte gader, baggårde og passager. Der har været orienteringsløb tidligere, men ikke større åbne løb.

Om søndagen står den på Knock-Out Sprint i Billund med stævneplads lige ved Lego House. Også her er der kvalifikation om formiddagen og finalerunder om eftermiddagen. Billund er ny i orienteringsmæssig sammenhæng. Byen byder på en anden form for orientering end dagen før, men er ifølge VM-arrangørerne også et rigtig interessant område.

Et af formålene med løbene er at få mulighed for at afprøve dele at setup'et til sommerens VM. Der bliver derfor tale om stævner af høj kvalitet, både for løbere og tilskuere.

Klasserne til de to World Ranking Events omfatter kun H21 og D21, men der vil også blive arrangeret "publikumsløb", hvor alle normale klasser udbydes. Dette vil foregå umiddelbart inden finalerne på begge dage.

"Vi er rigtig glade for at kunne præsentere disse to høj-kvalitets-events for landsholdene. Kortene er tegnet af vores VM-korttegner og banerne lagt af VM-banelæggerne. Endvidere er løbsområderne repræsentative for, hvad der venter til VM næste sommer. Vi er også glade for at kunne tilbyde åbne publikumsløb i samarbejde med OK Syd og OK Gorm", udtaler WOC 2022 Event Director Flemming Jørgensen.

Information om WRE-stævnet kan findes her: https://www.woc2022.dk/wre-october-2021/

Indbydelser til publikumsløbene følger snarest.

Foto: Jeppe Ruud