Skip to main content

Morten Ö. Jørgensen juniorverdensmester igen – sølv til Mikkel Brunstedt

| Nyheder 2021

2021 MTBOVM Mellem MortenJoergensen

Det blev til endnu et flot, dansk MTBO-juniorverdensmesterskab på tredjedagen af VM i Finland, da Morten Örnhagen Jørgensen kørte med guldet på mandagens mellemdistance. Gårsdagens vinder, Mikkel Brunstedt Nørgaard, vandt sølv – og dermed kan de to allerede pakke fem VM-medaljer ned i tasken tilsammen.

Dagens mellemdistance bød på en række korte, tekniske stræk i begyndelsen af de 15,6 kilometer, mens der kom flere langstræk senere på banen, hvor rytterne fik mulighed for at træde igennem.

De to danskere lå længe med næsten ens radiotider og konkurrerede med den senere bronzevinder, polakken Bartosz Niebielski. Men han tabte tid ved post 11, og derefter var det nærmest kun et spørgsmål om, hvilken af de to danskere, der skulle køre med guldet.

Her så det ud til, at Morten Örnhagen havde lidt mere at træde med på de sidste seks poster, der var mere fysisk betonede med nærmest udelukkende lange stræk.

- Det var et godt løb. Jeg startede ikke så hurtigt ud, men havde det under kontrol, så det var fedt, sagde Morten Örnhagen Jørgensen på det efterfølgende pressemøde, hvor han også gav intervieweren ret i, at han havde gode ben til at skrue farten op på de sidste stræk.

- Jeg tabte 15 sekunder ved post 1, men ellers lavede jeg ikke nogen fejl. Det var virkelig svært i begyndelsen, men så blev det lettere til sidst. Her var de lange stræk til gengæld hårde, fortalte Mikkel Brunstedt.

Noah Tristan Hoffmann var også godt kørende med kurs mod top 10, men missede en post undervejs.

Hos juniordamerne kørte Gertrud Riis Madsen et virkelig stærkt løb og kom i mål med hurtigste tid. Hun sluttede på en sjetteplads – mindre end et minut efter bronzemedaljen. En rigtig flot præstation af Gertrud, der er årgang 2004 og derfor stadig ungdomsrytter i MTBO-sammenhæng.

Annika Henriksen havde også et godt løb og blev nummer 12. Igen kørte finnen Kaarina Nurminen med guldet.

2021 MTBOVM VenterpaaGertrudAnnika og Gertrud venter spændt på deres endelig placering.

Stærk afslutning af Camilla Søgaard
I D21 sluttede Camilla Søgaard lige uden for medaljerne for anden dag i træk. Camilla tabte tid i begyndelsen, men kan glæde sig over en stærk afslutning, så hun i mål var lidt mere end et minut fra bronzemedaljen. Nikoline Splittorff havde også godt med fart i benene i dag, men kørte desværre forbi post 13 uden at klippe den i forbindelse med kortvendet.

Cæcilie Christoffersen var bare 10 sekunder fra en plads i top 10, men slutter på 12. pladsen.

Russeren Svetlana Foliforova, der stiller op under neutralt flag, var hurtigt på dagens mellemdistancen – hun blev også verdensmester i lørdags.

Hos seniorherrerne kørte Oliver Friis sig igen i top 20. I dag blev det til en 19. plads efter en disciplineret indsats – lidt mere end 5 minutter efter dagens finske vinder, Samuel Pokala. Thomas Steinthal lavede en række små fejl og endte med et fejlklip.

I morgen får MTBO-feltet en tiltrængt hviledag inden VM-programmet fortsætter onsdag med langdistancen.

Find resultater, baner, GPS-tracking og se eller gense den flotte tv-produktion på IOF’s liveside: 

Foto: Nina Hoffmann