Skip to main content

Tætte opgør på mellemdistancen i Grib Skov

| Nyheder 2021

2021 Testloeb Jeppe Edvardsen

Lørdag flyttede FIF’s Sommerweekend ud i Grib Skov og bød på en mellemdistance for de mange løbere.

Weekendens tre løb spiller en stor rolle for junior- og ungdomsløberne, fordi de tæller som udtagelsesløb til Junior-VM i Tyrkiet og Ungdoms-EM i Litauen på den anden side af sommerferien.

Og der var også tæt kamp om førstepladsen i flere af klasserne – eksempelvis var der kun fem sekunder mellem klubkammeraterne i OK Snab, Jeppe Edvardsen (billedet - fra marts) og Linus Agervig Kristiansson i H20, hvor førstnævnte løb med sejren efter en hurtig afslutning. Theis Munktved, Allerød OK blev treer, og klubkammeraten Oscar David Broman Jensen og Mathias Buchgreitz, Søllerød OK løb sig ligesom i går i top 6.

I damejuniorklassen tog Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab revanche fra gårsdagens sprint, førte hele vejen rundt og vandt med mere end et minut ned til Hedvig Gydesen, Melfar OK, mens gårsdagens vinder, Malin Agervig Kristiansson (OK Snab) løb sig ind på tredjepladsen. De øvrige pladser i top 6 tog Amalie Ertmann, Allerød OK, Dicte Højbjerg Andersen, HSOK og Alberte Kaae Nielsen, Søllerød OK sig af. Ingen af dem var i top 6 i går – og der er dermed masser af spænding om, hvem der skal udtages til Junior-VM i begyndelsen i august.

Dagens mellemdistance tæller også med som en afdeling i Løberen League, hvor Eva og Jeppes sejre giver 100 point i striden og skaber mere spænding om stillingen.

I H16 var der også spænding om sejren, som endte hos Casper Staehelin Blakskjær, OK Pan Aarhus med en fem sekunders margin til Mads Christian Maarup, Allerød OK. Hans klubkammerat Johannes Marager var 20 sekunder efter og blev nummer tre. Gårsdagens vinder Niels Dalgaard, Kolding OK førte halvvejs rundt på banen, men lavede en fejl ved post 12 der kostede sekunder, så han sluttede som nummer fire.

Spænding var der til gengæld ikke meget af i D16, som Frida Kärner Grooss vandt med mere end fire minutter. Laura Kaldahl Hornbæk, der vandt med ét sekund i går, tabte tid på de første poster og blev toer, mens otte sekunder skilte Ebba Graff Frederiksen, FIF og Teresa Søndergaard Pohl, OK Roskilde på de følgende pladser.

Søndag afsluttes Sommerweekenden med en langdistance – også i Grib Skov.