Skip to main content

Morten Örnhagen Jørgensen juniorverdensmester i massestart

| Nyheder 2021

2021 MTBOVM MortenJoergensen Massestart

Det danske MTBO-landshold fik en rasende flot start på VM i Finland, da Morten Örnhagen Jørgensen kørte sig til et verdensmesterskab hos juniorerne på massestarten.

Morten lavede en lille fejl i starten af banen, men fik hurtigt indhentet og overhalet feltet, og kunne så køre det meste af de 25 kilometer alene fra spidsen.

- Jeg kørte med de første til post 1 og fik læst resten af den første bane dér, og så gav jeg den bare gas, og lavede ikke nogle bom og kørte kontrolleret. Jeg ved ikke med vejvalgene, men det må have været rimelig godt, konstaterede den nyslåede verdensmester tørt, kort efter han var trillet over stregen.

I mål var Morten Örnhagen Jørgensen næsten to minutter foran sølvvinderen, Albin Joly fra Frankrig, mens Ruslands Yaroslav Shvedov kørte med bronzen lige foran Mikkel Brunstedt Nørgaard på fjerdepladsen.

Landstræner Allan Jensen havde på forhånd høje forventninger til Morten og Mikkel, der kører deres sidste år som juniorer. Og man må sige, at de på førstedagen viste at de har tænkt sig at leve op til dem ved mesterskaberne, der køres i Kuortane i det vestlige Finland.

Noah Tristan Hoffmann blev nummer 14 i samme klasse.

Hos juniordamerne sluttede Annika Henriksen og Gertrud Riis Madsen lige uden for top 10 med hhv. en 11.- og 15. plads – ca. seks minutter efter vinderen, finske Kaarina Nurminen.

Inden juniorerne fik lov at tage hul på deres VM, var seniorklasserne også i gang med massestartdisciplinen.

Hos damerne satte de fire danske ryttere stort præg på den intense massestart ved alle at køre med blandt de forreste undervejs.

Cæcilie Christoffersen var hurtigst til første post, og herefter blandede Birka Øhlenschlæger Nielsen sig helt fremme efter knap 10 kilometer. Senere fik både Camilla Søgaard og Nikoline Splittorff vist landsholdstrøjen frem på den flotte tv-produktion, men det blev ikke til podieplaceringer i dag. Nikoline Splittorff sprang en post over, og endte derfor med en ærgerlig diskvalifikation, selv om hun havde god fart i benene i dag.

Cæcilie Christoffersen sluttede derfor længst fremme med sin 8. plads, lidt mere end tre minutter efter russeren Svetlana Foliforova, der stiller op under neutralt flag ved VM.

Hos herrerne stak Thomas Steinthal næsen længst frem og havde undervejs kurs mod en top 6-placering, men faldt lidt tilbage og sluttede lige efter feltets anden dansker Oliver Friis. De to blev hhv. nummer 11. og 12. VM-guldet endte om halsen på Finlands Samuel Pokala.

Landsholdet kan nu fejre Morten Örnhagen Jørgensens VM-guld – men sent bliver det næppe. For allerede søndag morgen venter næste disciplin – sprinten – der køres fra kl. 8.

Følg liveresultater, GPS-tracking og tv fra IOF’s liveside her: https://orienteering.sport/event/world-mtb-orienteering-championships-2021

Hjemmeside for VM: https://www.wmtboc2021.com/  

Program for VM:
Lørdag d. 12. juni: Massestart kl. 09:00
Søndag d. 13. juni: Sprint kl. 08:00
Mandag d. 14. juni: Mellem kl. 09:00
Onsdag d. 16. juni: Lang kl. 09:00
Torsdag d. 17. juni: Stafet kl. 08:30

Danmarks VM-hold:

Damer
Camilla Søgaard (Horsens OK)
Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK)

Herrer
Oliver Friis (Horsens OK)
Thomas Steinthal (FIF Hillerød)
Allan Jensen (Silkeborg OK), kører kun sprint og stafet

Dame Junior
Annika Henriksen (Svendborg OK)
Gertrud Riis Madsen (Rold Skov OK)

Herre Junior
Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab)
Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)