Hemmingsen og Benjaminsen danske mestre i sprint

| Nyheder 2021

Dagens vindere i seniorklassen - her fanget under FIF's testløb i marts. Foto: Erling Thisted

Flere hundrede orienteringsløbere fik lov at løbe danske mesterskab i bragende solskin og mere end 20 grader på termometeret igen, da Søllerød OK lørdag eftermiddag stod for 2021-udgaven af DM Sprint.

I seniorklasserne skal der hænges DIF-medaljer på ”friske” halse, da både H21 og D21 endte med sejr til løbere, der ikke tidligere er blevet danske mestre.

Hos herrerne var førsteårs-senioren Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød hurtigst på dagens 4,1 kilometer og vandt med 25 sekunders margin ned til Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK.

Den nyslåede landsholdsløber var ellers en lille håndfuld sekunder efter sølvvinderen tidligt på banen, men endte altså med en komfortabel sejr. OK Pan Aarhus’ Rasmus Djurhuus var yderligere 20 sekunder efter og vandt med bronzen sin anden DM-medalje i år efter guldet på DM Ultralang i begyndelsen af april.

Hos damerne løb Andrine Benjaminsen, OK Pan Aarhus ikke overraskende med guldet i ganske suveræn stil.
Den norske landsholdsløber viste flot form under EM i Schweiz for en lille måned siden og kom hjem med to bronzemedaljer, og i dag var der også mere end to minutter ned til klubkammeraten Camilla Bevensee og Faaborg OK’s Emma Klingenberg, der fik hhv. sølv og bronze.

Andrine Benjaminsen kan qua sin bopæl i Danmark og medlemskab af OK Pan Aarhus godt blive dansk mester.

I juniorklasserne var det langt mere tæt. Bare seks sekunder skilte Hedvig Gydesen, OK Melfar og Malin Agervig Kristiansson, OK Snab, der delte guld og sølv mellem sig i D20. Mathilde Smedegaard Madsen fra Søllerød OK blev treer.

Og i H20 var Linus Agervig Kristiansson, OK Snab fire sekunder hurtigere end klubkammeraten Jeppe Edvardsen. Theis Munktved, Allerød OK løb med bronzen.

H18 var også en tæt omgang – og her blev arrangørklubbens Mathias Buchgreitz lige akkurat dansk mester – igen med fire sekunders margin til Oscar David Broman Jensen, Allerød OK. Jonas Damm Als, OK Pan Aarhus var et lille minut efter og snuppede bronzemedaljen.

Så var det mere suverænt hos de yngste juniordamer i D18. Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab vandt med 47 sekunders forspring til Marie Møller Nielsen, OK Pan Aarhus og med Laura Bobach, Rold Skov OK på tredjepladsen.

I Løberen League var dagens DM årets tredje mulighed for at score point, og her topper Malin Agervig Kristiansson ranglisten med 272 point efter dagens andenplads i D20. Hedvig Gydesen er bare seks point efter på andenpladsen, og yderligere to point længere nede følger Eva Örnhagen Jørgensen.

Hos juniorherrerne overtager Linus Agervig Kristiansson førstepladsen på ranglisten med 264 point. Jeppe Edvardsen hopper op på andenpladsen med i alt 242 point, mens Oscar David Broman Jensen følger tæt efter på tredjepladsen.

Søren Thrane Ødum, der førte Løberen League indtil i dag, er sammen med 20 andre eliteløbere i Tjekkiet for at løbe udtagelsesløb til sommerens VM. Du kan se, hvordan det er gået her. https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=19293&lang=sv

I morgen fortsætter weekenden med DM Sprintstafet – igen med Søllerød OK som arrangør og igen på DTU’s matrikel.