Skip to main content

To hurtige DM'er venter i weekenden

| Nyheder 2021

I weekenden skal de hurtige sko og kompasser med til Nordsjælland, når Søllerød OK byder på hele to danmarksmesterskaber – DM Sprint og DM Sprintstafet, der løbes henholdsvis lørdag og søndag.

Begge dage løbes der i Lundtofte på Danmarks Tekniske Universitets område, der med sine mindre bygninger og små grønne anlæg giver mange muligheder for udfordrende sprintorientering.

DM-weekenden er naturligvis tilrettelagt efter de gældende coronarestriktioner, og der er eksempelvis krav om gyldigt coronapas for alle over 15 år og om mindst mulig ophold på ”stævnepladsen”.

Starterne er begge dage også spredt ud for at sikre så små forsamlinger som muligt.

Instruktioner til begge dage findes på stævnets hjemmeside her.

Trods de nødvendige coronatiltag er der al mulig grund til at glæde sig over, at det igen kan lade sig gøre at afvikle et DM. Der er endda også udsigt til en smule bedre vejr end ved det seneste DM i Sorø.

Point på spil i Løberen League

Lørdagens DM Sprint tæller samtidig som tredje afdeling af Løberen League – juniorernes rangliste.

Her deler klubkammeraterne Malin Agervig Kristiansson og Eva Örnhagen Jørgensen fra OK Snab førstepladsen hos damerne med 182 point hver. Hos juniorherrerne er Søren Thrane Ødum, OK Øst alene i front med 200 point efter han gjorde rent bord ved de to første afdelinger i marts.

Konkurrenterne får dog en oplagt mulighed til at hente ind på forspringet, da Søren sammen med 20 andre eliteløbere er til VM-testløb i Tjekkiet i weekenden.

Det berører naturligvis også seniorklasserne, hvor der dog alligevel nok skal blive flot kamp om medaljerne.

I D21 stiller OK Pan Aarhus’ dobbelte EM-medaljør, norske Andrine Benjaminsen til start og får konkurrence af løbere som klubkammeraten Camilla Bevensee og Faaborg OK's Emma Klingenberg, mens H21 blandt andre befolkes af DM Ultralang-vinderen Rasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus og FIF Hillerøds Malte Kjær Hemmingsen, der fik debut på seniorlandsholdet under det netop afholdte sprint-EM i Schweiz.

Søndagens stafet kommer til at løbe over det meste af dagen, da klasserne er spredt godt ud for at være sikker på at overholde coronarestriktionerne.

Her er FIF Hillerød forsvarende mester i seniorklassen fra DM Sprintstafet for to år siden i Grindsted, da coronapandemien spændte ben for 2020-udgaven.

Det er i skrivende stund lidt svært at gennemskue de enkelte holdopstillinger, der stadig kan nå at ændre sig, men med 22 hold i seniorklassen bliver det med sikkerhed intenst.

Stafetten giver også point til den uofficielle stafetliga, du kan læse mere om her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8208-sprintstafet-8-maj-sparker-gang-i-ny-stafetliga

Og med flere end 400 tilmeldte lørdag og knap 300 løbere på startlisten søndag bliver det trods omstændighederne herligt, at det igen kan lade sig gøre at arrangere danske mesterskaber i orientering.

Løbenes hjemmeside finder du her.

Løbenes Facebookside finder du her.

Der er liveresultater fra DM-weekenden her. 

Foto: Emma Klingenberg undervejs på DM Sprint-banen i Hillerød i august 2020