Skip to main content

VM-billetter på højkant i Tjekkiet i weekenden

| Nyheder 2021

I den kommende weekend snører 21 eliteløbere skoene i Tjekkiet og kæmper om de danske startpladser på skovdistancerne ved VM samme sted om en lille måneds tid.

VM-arrangørerne stiller to udtagelsesløb til rådighed for nationerne, så løberne får mulighed for at vise sig frem på en mellemdistance lørdag og en langdistance søndag.

Løbene afvikles i det nordlige Tjekkiet i krævende, kuperede sandstensterræner, der til forveksling minder om dem, der venter VM-løberne i juli.

Arrangørerne skriver, at der bliver mulighed for at følge resultaterne fra weekendens løb via liveresultater på et link, der skulle komme på VM’s hjemmeside her. 

Landsholdsledelsen er glad for, at så mange løbere har valgt at rejse afsted til udtagelsesløbene i en coronatid, der gør både rejse og ophold mere besværligt end ellers.

Det vidner om en stor interesse for at deltage i landsholdets aktiviteter og gøre dansk orientering endnu bedre på elitesiden.

Efter weekendens løb i Tjekkiet udtager landsholdsledelsen i samarbejde med den løbervalgte udtagelsesrepræsentant Ida Bobach de løbere, der skal repræsentere Danmark ved VM’s skovdistancer.

Udtagelsen offentliggøres i begyndelsen af næste uge, og kommer også til at rumme en delvis udtagelse til World Cup-runden i Sverige i midten af august.

De løbere, der udtages til VM, bliver i Tjekkiet i halvanden uge på en træningslejr for at forberede sig bedst muligt til mesterskaberne.

Der er allerede sat navne på de danske løbere, der stiller op på sprintdistancerne. Dem finder du her:

Du finder den seneste version af landsholdets udtagelseskriterier her:

3. juli – Sprint – kvalifikation og finale
4. juli – Sprintstafet
6. juli – Mellemdistance – kvalifikation og finale
8. juli – Stafet
9. juli - Langdistance

Foto: Jeppe Ruud