Skip to main content

EM: Søren Thrane Ødum løb sig i top 20 på sprintdistancen

| Nyheder 2021

Foto: Søren Thrane Ødum - her i lørdagens knock-out sprint-semifinale. Swiss Image/Remy Steinegger

Mesterskabsdebutanten Søren Thrane Ødum har al mulig grund til at smile, når han mandag morgen rejser med landsholdet hjem fra Schweiz og europamesterskaberne i orienteringsløb.

På søndagens individuelle sprint viste den 20-årige dansker endnu en gang, at han har både fart og teknik til at spille en rolle i internationale mesterskabsløb, da han blev nummer 16.

Og søndagens flotte løb kommer mindre end et døgn efter at Søren nåede frem til semifinalen i lørdagens knock-out sprint, hvor han bød de senere guld- og sølvvindere flot op til dans.

- Søren har løbet nogle gode løb hernede og er også selv rigtig glad efter mesterskaberne. I dag ærgrer han sig faktisk lidt efter en fejl, hvor han overså en spærring på langstrækket, så han kunne have endt endnu højere oppe. Men det er fedt for både Søren og resten af holdet, at han har løbet så godt, siger sportschef Anders Hav Bachhausen.

Foto: Jakob Edsen undervejs på dagens sprint. Af Jeppe Ruud

Jakob Edsen var næstbedste dansker – ni sekunder efter Søren Thrane Ødum – og det indbragte ham en 25. plads på sprinten, der igen blev løbet omkring centrum af den gamle bydel af Neuchâtel med snævre gade og masser af højdekurver.

Blandt de danske kvinder løb Josefine Lind sig længst op på resultatlisten med en 22. plads, men også Ida Agervig Kristiansson og Hedvig Gydesen havde gode løb og sluttede i top 40.

- Josefine løb igen et stabilt løb og gør det hun skal. Hun var træt mod slutningen af banen i dag efter fire dage i træk med konkurrencer – også når man tænker på det skadesforløb hun har været igennem tidligere. Og både Ida og Hedvig havde gode løb, også når man tænker på at det er deres første mesterskab, siger Anders Hav Bachhausen.

Sverige vandt yderligere to guldmedaljer i dag: Hos herrerne var Emil Svensk hele 13 sekunder hurtigere end Belgiens Yannick Michiels, mens bronzemedaljen måtte deles mellem Gustav Bergman, Sverige og Norges Kasper Fosser.

I dameklassen vandt Tove Alexandersson guld for anden i dag i træk. Forspringet ned til de schweiziske løbere Elena Roos og Simona Aebersold lød på henholdsvis fem og seks sekunder.

Foto: Cecilie Klysner undervejs i regnen på dagens sprint i Neuchâtel. Swiss Image/Remy Steinegger

Mandag rejser landsholdet hjem efter en intensiv uge i det vestlige Schweiz, der har givet mesterskabsdebut til hele 11 løbere. Den resultatmæssige målsætning lød på en medalje, hvilket ikke blev indfriet. Alligevel har turen haft masser af værdi.

- Vi havde højere målsætninger, men vi må også konstatere at niveauet er højt og at vores løbere mangler det sidste i niveau for at kunne være med i toppen. Men det er et ungt hold vi har haft med, og de har nu oplevet på egen krop, at der ikke er plads til fejl og til at tøve på det her niveau. Der er masser af god læring at tage med sig, slutter sportschefen.

Foto: Malte Kjær Hemmingsen i regnen på søndagens sprint. Swiss Image/Remy Steinegger

Resultater:
Sprint, EM, Neuchâtel
Kvinder:
1. Tove Alexandersson, Sverige 16.10 min.
2. Elena Roos, Schweiz + 0.05 min.
3. Simona Aebersold, Schweiz + 0.06 min.
22. Josefine Lind, Danmark + 1.49 min.
30. Ida Agervig Kristiansson, Danmark + 1.55 min.
36. Hedvig Gydesen, Danmark + 2.03 min.
49. Malin Agervig Kristiansson, Danmark + 2.24 min.
88. Cecilie Klysner, Danmark + 3.54 min.

Mænd:
1. Emil Svensk, Sverige 16.06 min.
2. Yannick Michiels, Belgien + 0.13 min.
3. Gustav Bergman, Sverige + 0.22 min.
3. Kasper Fosser, Norge s.t.
16. Søren Thrane Ødum, Danmark + 1.00 min.
25. Jakob Edsen, Danmark +1.09 min.
79. Emil Øbro, Danmark + 2.15 min.
88. Jacob Steinthal, Danmark + 2.30 min.
91. Malte Kjær Hemmingsen, Danmark + 2.38 min.
95. Andreas Bock Bjørnsen, Danmark + 2.43 min.

Hjemmeside for EM: https://eoc2021.ch/
Liveside:
https://orienteering.sport/event/2021-world-cup-round-1-and-european-championships/welcome/