Skip to main content

EM: Fire danskere klar til lørdagens knock-out sprint

| Nyheder 2021

Fire af de danske landsholdsløbere kvalificerede sig fredag eftermiddag til lørdagens knock-out sprint ved europamesterskaberne i Schweiz.

Josefine Lind, Cecilie Klysner, Søren Thrane Ødum og Jakob Edsen – der også udgjorde gårsdagens sprintstafethold – løb sig alle i top 12 i deres respektive heats og indløste dermed billetten til også at være med lørdag.

Dagens kvalifikation blev løbet som en kort individuel sprint med masser af vejvalgsbeslutninger og en del flere højdekurver end gårsdagens sprintstafet. Til gengæld var der ingen labyrinter og hegn til at drille løberne.

Den sikreste kvalifikation stod Søren Thrane Ødum for, da han blev nummer fem i sit heat. Josefine Lind løb en niendeplads hjem, mens Cecilie Klysner og Jakob Edsen begge løb sig videre på 12. pladsen.

Hedvig Gydesen var tættest på at snuppe en femte dansk billet, men havde 16 sekunder op til 12. pladsen i sit heat.

- Vi er okay tilfredse i dag. Det endte som forventet, og det er en benhård kvalifikation løberne er ude på i dag. Der er ikke plads til fejl overhovedet. Det kunne godt have været mere stolpe-ind for nogle af de løbere, der ikke kom videre i dag. Men alle har fået erfaring med at løbe et internationalt mesterskab nu og mærket konkurrencen, og de skal hjem og lade op til på søndag, siger sportschef Anders Hav Bachhausen.

Der er resultater og GPS-tracking fra dagens kvalifikation på IOF’s Liveside her.

Morgendagens knock-out sprint-program begynder kl. 13.20 med mændenes kvartfinaler, og de første tv-billeder kan ses ved semifinalerne, der begynder kl. 15.00.

Foto: Cecilie Klysner i aktion ved VM i Norge for to år siden. Af Kell Sønnichsen