EM: Dansk ottendeplads i den indledende sprintstafet

| Nyheder 2021

-

Det danske sprintstafethold med to debutanter ombord løb en ottendeplads hjem i Neuchâtel, da europamesterskaberne i Schweiz begyndte torsdag eftermiddag.

De schweiziske hjemmebanefavoritter førte fra første skifte og hele vejen i mål og blev suveræne europamestre. Sverige løb med sølvmedaljerne, mens Norge fik bronze.

På det danske hold lagde mesterskabsdebutanten Josefine Lind godt ud på førsteturen og var langt henne på banen lige efter den førende svensker Lina Strand. Inden skiftet tabte hun lidt tid, men kunne alligevel sende Søren Thrane Ødum ud på andentur i en god position bagerst i en seksmandsgruppe med mindre end et minut op til de førende.

Søren Thrane Ødum førte de fine debutanttakter videre og så langt hen ad vejen ud til at holde sin position med et minimalt tidstab. Men mod slutningen overså han en post i den kringlende labyrintafslutning på stadionet i Neuchâtel. Derfor måtte han vende om for at klippe posten og det kostede ærgerlige sekunder på de sidste par hundrede meter.

Som noget særligt blev løberne flere steder på banen blev løberne udfordret af ”labyrinter” – i form af opstillede hegn, der stillede ekstra store krav til løbernes evne til at holde hovedet koldt og vælge de rigtige vejvalg.

På næste tur diskede Jakob Edsen op med en præstation i verdensklasse, hvor han løb stafetholdet fire pladser op stort set uden at tabe sekunder til de førende løbere.

- Jakob brænder banen af i dag. Teknisk sad den lige hvor den skulle, og han er bare hurtigt løbende, fortalte sportschef Anders Hav Bachhausen efter løbet.

Den flotte tredjetur betød, at Cecilie Klysner løb ud på sin afsluttende tur i sjette position og med et minut op til Norge og den medaljegivende tredjeplads. Hun ramte ikke helt dagen fysisk og løb over stregen som nummer otte.

- Vi får ikke gennemført sprintstafetten 100 procent som vi gerne ville i dag. Vi vidste godt, at Schweiz og Sverige ville løbe fra de fleste, men vi er også lidt overrasket over at Norge var så hurtige i dag. Alt i alt kunne vi godt have været med dér, hvor det er sjovere, hvis vores gennemførsel havde været bedre, sammenfatter sportschef Anders Hav Bachhausen.

Efter løbet blev det franske og tjekkiske hold i første omgang diskvalificeret for at have passeret et ulovligt hegn undervejs, men efter en protest blev diskvalifikationen annulleret.

Fredag løbes kvalifikation i knock-out sprint til lørdagens kvartfinaler. Her stiller Danmark med seks kvinder og seks mænd, der skal forsøge at løbe sig videre til lørdagens konkurrencer. Det kræver, at man bliver blandt de bedste 12 i sit heat.