Skip to main content

Ny stafetliga løbet i gang med solskin og FIF-sejr

| Nyheder 2021

Lørdag formiddag sparkede 16 hold gang i DOF’s nye stafetliga ved elitesprintstafetten på DTU Science-grunden syd for Hørsholm.

Stafetten gav både EM-løberne mulighed for at pudse formen af inden turen går til Schweiz i den kommende uge og understregede det stafetfokus, der er en del af elitearbejdet i de kommende år.

Du kan læse mere om tankerne bag stafetligaen her. 

Sprintstafetten bød på masser af vejvalgsorientering mellem bygningerne og satte løbernes evne til at holde hovedet koldt med konkurrerende hold om ørerne på prøve.

Allerede på førsteturen blev løberne godt spredt, da fire poster i et lille skovstykke drillede løberne. FIF Hillerøds andethold med Nicoline Klysner fik hurtigst styr på situationen og skiftede først alene i spidsen.

På andenturen overtog OK Snab (Linus Agervig Kristiansson) og FIF’s førstehold med Malte Kjær Hemmingsen føringen. Og FIF-holdet, der bestod af fire EM-løbere, trak fra på tredje- og fjerdeturen som hhv. Jacob Steinthal og Cecilie Klysner tog sig af.

Derfor lød føringen i mål på mere end tre minutter efter de fire stafetture. OK Pans førstehold løb ind på tredjepladsen ca. to minutter efter SNAB.

Der er links til resultater, stræktider og O-track på stævnets hjemmeside her.

Se videoen fra dagens løb, hvor sportschef Anders Hav Bachhausen fortæller mere om elitens stafetfokus.