Skip to main content

MTBO VM holdet er udtaget

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2021

Her nogle dage efter at den sidste distance blev kørt ved Dansk MTBO Camp 2021, har de fleste deltagere forhåbentlig kommet sig over de lidt ømme ben som nu har fået noget tiltrængt restitution. Årets MTBO Camp blev traditionen tro afviklet over det godt gennemprøvede koncept med 5 tætpakkede løbsdage med yderligere træningsmuligheder indlagt i de ”frie” eftermiddage. Selvom MTBO Camp i udgangspunktet er et træningskoncept, så bliver dagene som hovedregel afviklet som løb med tidtagning om formiddagen. Om eftermiddagen tilbydes der i tillæg teknisk træning af skiftende karakter, evt. med indlagte momenter. Dette er selvfølgelig noget som normalt falder i smag for et stort kontingent af landsholdsryttere fra mange lande, som jo netop plejer at komme til Camp’en for at få så meget kvalitetstræning i bogen som muligt. Verden anno 2021 er dog som bekendt ikke som den plejer at være, så Camp’en var i år begrænset til dansk deltagelse med et par enkelte tyske indslag på startlisten. På trods af den manglende internationale deltagelse, var det dog for de landsholdsaktuelle danske MTBO ryttere en kærkommen lejlighed for en intensiv periode med kvalitetstræning på kort, nu hvor der kun er godt en måned til det går løs ved VM i Finland.

MTBO Camp 3Mikkel og Thomas diskuterer vejvalg efter mellemdistancen i Vilsbøl (Foto: Allan Jensen)

Der var heller ikke langt mellem smilene i de deltagendes ansigter, alle satte stor pris på at årets Camp til sidst kunne gennemføres. Læg dertil nærmest perfekte køreforhold, gode og udfordrende baner lagt af det samme arrangør-hold som i stor grad også stod bag VM-løbene i Danmark i 2019 tilsat dejligt forårsvejr, ja så har man det godt! Resultatmæssigt blev det også en god uge for en række af de danske landsholdsryttere som dermed fik pudset konkurrence-genet lidt af internt. For at give hinanden den bedst mulige matchning havde alle på tværs af junior/senior aldersgrupperne valgt at køre i de samme klasser, hhv. herre- og dame-elite. På kvindesiden satte Camilla Søgaard sig tungt på dameklassen med 5 sejre på stribe. På herresiden var der lidt mere spredning på hvem der tog sig af de øverste podiepladser med 2 sejre til Thomas Steinthal, 1 til Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen, 1 delt sejr mellem Thomas og Morten og slutteligt 1 sejr til Mikkel Brunstedt Nørgaard.

Alle resultater mm. findes på MTBO Camp hjemmesiden.

Sammen med Trimtex MTBO Cup runden i det nordsjællandske som blev afholdt i starten af april, fungerede konkurrencerne ved MTBO Camp i år også som iagttagelsesløb frem mod udtagelse af ryttere til VM. Årets Camp var dermed sidste chance for at vise sit niveau hvis man skulle gøre sig håb om at komme i betragtning for en plads på VM holdet. Landstræner Allan Jensen giver udtryk for at det umiddelbart ligner at flere af rytterne på trods af udfordringer er kommet rigtig godt gennem den corona-ramte 2020 sæson samt vintertræningen frem mod 2021. Allan fortsætter: ”Det bliver derfor utrolig spændende at se hvor langt det rækker i kampen om medaljer mod de internationale konkurrenter. Særligt er der flere af de unge ryttere, som har lagt et par lag ovenpå siden de seneste internationale konkurrencer i 2019, og jeg har derfor gode forventninger til at de præsterer på øverste hylde ved VM i Finland. Alle ryttere i landsholdsgruppen er udtaget.”

Bortset fra Gertrud som til VM får sin internationale mesterskabsdebut, er alle ryttere gengangere fra tidligere internationale mesterskaber. Gertrud er i år sidsteårs ungdomsrytter, men har på baggrund af en stor træningsindsats og flotte resultater fået en plads på junior-holdet. Desværre er EM som skulle have været afholdt i Rusland i August, og er eneste internationale ungdoms-mesterskab, blevet aflyst, og det er derfor glædeligt at Gertrud i stedet får muligheden for stille op ved Junior VM.

VM løber af stablen d. 10-18. juni i Kuortane i Finland ca. 300 km nord for Helsingfors.

VM-holdet er som følger:

Seniorer

 • Camilla Søgaard (Horsens OK)
 • Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
 • Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
 • Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK)
 • Oliver Friis (Horsens OK)
 • Thomas Steinthal (FIF Hillerød)
 • Allan Jensen (Silkeborg OK), kører dog kun sprint og stafet

Juniorer

 • Annika Henriksen (Svendborg OK)
 • Gertrud Riis Madsen (Rold Skov OK)
 • Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
 • Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab)
 • Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)