Skip to main content

Junior-VM flyttet til september – opdaterede udtagelseskriterier

| Anders Bachhausen | Nyheder 2021

jwoc2021

De tyrkiske arrangører af Junior-VM har – igen – måttet flytte på stævnet. Det var oprindeligt planlagt til 2020, men blev udskudt til juli 2021. Nu har arrangementet igen fundet nye datoer, og afvikles fra d. 3.-11. september 2021.

Det medfører også en række ændringer i udtagelseskriterierne, som har krævet grundige overvejelser i udtagelseskomitéen. Udsættelsen af Junior-VM betyder, at juniorer nu kan komme i betragtning i udtagelsen til WOC (senior-VM), ligesom de har været til EOC (senior-EM).

Sportschef Anders Hav Bachhausen udtaler: ”Det er ikke noget vi normalt vil gøre, og det kommer ikke til at danne præcedens at tage juniorer med til seniormesterskaber. Men vi står i en periode på to år uden internationale juniormesterskaber, og vi er bekymrede over, om vores unge talenter kan holde motivationen og gejsten over så lang en periode uden mulighed for at dyste på internationalt plan. Og usikkerheden over, om der overhovedet kommer et Junior-VM i år kan stadig spøge lidt efter flytningen. Derfor giver vi dem muligheden for at komme til WOC, og dermed give dem noget at træne og konkurrere imod. Men under normale forhold, så mener vi ikke, at juniorer skal løbe seniorkonkurrencer for tidligt. For vores juniorløbere er der masser af udfordring og vigtig læring at hente ved juniormesterskaber, som skal gøre dem klar til at repræsentere Danmark på seniorniveau på et senere tidspunkt.”

Udsættelsen betyder også, at der inddrages flere testløb i udtagelsen. Danish Spring i slutningen af juli bruges, udover testløbene i Hillerød i juni, også i udtagelsen. De nu 6 testløb vægtes lige højt, og udtagelsen laves efter Danish Spring. Det har også betydning for EYOC-udtagelsen, der ligeledes udvides med Danish Spring, og at holdet hertil også udtages efter Danish Spring.

Anders Hav Bachhausen fortæller videre: ”Vi er klar over, at det er sent at ændre i udtagelseskriterier, og at de sidste tre udtagelsesløb ligger på et tidspunkt, hvor de unge løbere potentielt har sommerferieplaner. Men vi ser for store udfordringer ved at udtage et hold til Junior-VM tre måneder inden konkurrencerne, så vi ser dette som bedste løsning, og håber at alle ungdoms- og juniorløbere, der vil i betragtning til Junior-VM og EYOC, kan prioritere løbene. Det er stadig sådan, at alle udtagelsesløb vægtes ligeligt, og at toppræstationer i nogle løb vægter højere end middelmådige præstationer i alle løb.”

De opdaterede udtagelseskriterier kan læses her.

Besøg JWOC 2021-siden her.

Indbydelse til FIF Sommerweekend og 1.-3. testløb kan findes her. 

Danish Spring og 4.-6. testløb kan man læse om her.