Skip to main content

EM bliver uden Maja Alm

| Nyheder 2021

Det danske EM-hold, der i næste uge rejser til Schweiz for at konkurrere mod resten af verdenstoppen, bliver desværre uden Maja Alm. Den syvdobbelte verdensmester pådrog sig en mindre hjernerystelse for snart fire uger siden, og selv om generne stille og roligt fortager sig, har Maja i samråd med landsholdsledelsen valgt at melde afbud til EM for ikke at tage nogen chancer.

- Maja har tidligere haft hjernerystelse, så hun kender til de symptomer man skal være opmærksom på og har selv kunnet mærke, hvordan fremgangen har været. Selvom hendes hverdagsliv begynder at fungere normalt igen, så har det føltes lidt ubehageligt, når hun har prøvet at løbe. Med tanke på at hun ikke har løbet i næsten fire uger nu, så har vi i fællesskab besluttet, at det er bedst at Maja bliver hjemme og får den fornødne tid til at komme helt ovenpå igen, siger landstræner Tue Lassen.

- Det er selvfølgelig enormt ærgerligt, både fordi at Majas genoptræning efter det lange afbræk i efteråret og vinteren er gået rigtig godt, og fordi motivationen for igen at løbe sprint var begyndt at komme. Samtidig ville Maja med sin erfaring og sit niveau selvfølgelig have været en styrke for vores sprintstafethold. Vi glæder os dog over at vi har nogle stærke reserver, der står klar til at træde ind på holdet. Det bliver spændende at der er to nye der skal tage over, men både Josefine Lind og Søren Thrane Ødum har vist stabilt højt niveau, og med Jakob Edsen og Cecilie Klysner i god form, er jeg sikker på at vi kan slå fra os, når EM skydes i gang med sprintstafetten, fortsætter landstræneren.

- For Maja handler det nu om at få ro på, og stille og roligt at komme i gang med alternativ træning på cykel, inden hun forhåbentlig snart kan begynde at løbe igen. Med lidt over en måned til VM-testløbene og to måneder til VM, begynder tiden selvfølgelig at blive knap, Men det handler først og fremmest om at Maja bliver frisk igen, inden vi begynder at skrue op for træningen, slutter Tue Lassen.

Du finder oversigten over det danske EM-hold her.

EM’s hjemmeside.

Foto: Kell Sønnichsen