Skip to main content

EM-billetter på højkant i Haderslev lørdag

| Nyheder 2021

Lørdag eftermiddag lægger Haderslev asfalt til kampen om EM-billetter blandt de skarpeste, danske orienteringsløbere.

Med stor hjælp fra OK HTF arrangerer landsholdsledelsen det andet udtagelsesløb til mesterskaberne, der løbes i Schweiz fra 13. – 16. maj og udelukkende består af sprintdistancer.

I Haderslev skal løberne først igennem en individuel sprint, der sammen med resultaterne fra det første udtagelsesløb i Hillerød for en lille måned siden, danner grundlag for EM-udtagelsen til disciplinerne sprint og sprintstafet.

De 12 hurtigste løbere i hver klasse på den individuelle sprint i Haderslev kvalificerer sig til Knock-Out Sprinten, der løbes en time senere. Her løbes to finaleheat for hvert køn, og de tæller som direkte kvalifikation til de i alt 12 danske pladser (+ Maja Alms friplads) på Knock-Out Sprinten ved EM i Schweiz.

Du kan læse mere om detaljerne i instruktionen, hvor du også kan finde link til de gældende udtagelseskriterier.

Ved det første udtagelsesløb i Hillerød var juniorløberen Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød hurtigst af alle, mens FIF Hillerøds Malte Kjær Hemmingsen vandt seniorklassen foran Jakob Edsen, Aarhus 1900 og Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK.

I dameklassen var Josefine Lind, OK Gorm hurtigste dansker med Ida Agervig Kristiansson, OK Snab og FIF Hillerøds Annika Simonsen efter sig.

Læs om sprinten i Hillerød her:

Dengang måtte Cecilie Friberg Klysner – også FIF – blive hjemme for at hvile benene. Hun er tilmeldt lørdagens sprint.

I alt har 35 løbere tilmeldt sig udtagelsesløbet i Haderslev. Du finder startlisten her: