Skip to main content

Vellykket træningssamling peger frem mod sommerens VM

| Nyheder 2021

 

Landsholdet er netop vendt hjem efter en uges intens VM-træningslejr i Tjekkiet. Løberne kan nu se frem mod dage med restitution indtil lørdag, hvor der venter udtagelsesløb til EM i Schweiz.

Af Iben Valery

Mandag vendte en gruppe trætte landsholdsløbere hjem til Danmark efter at have været afsted på samling en uge i Tjekkiet. Samlingen, som fandt sted i området omkring Doksy, havde fokus på at lære de specielle sandstensterræner at kende forud for VM, da dette er det eneste sted i verden, hvor denne type terræn findes.

Tilbagemeldingen fra løberne er, at ugen har været vellykket med træninger af høj kvalitet. Der blev både løbet rolige træninger, hvor der blev arbejdet med kortlæsning, kortforståelse og vejvalg, og der blev løbet konkurrencetræninger med højere fart, hvilket giver et ekstra lag af udfordringer, og hvor man skal arbejde koncentreret for at lykkes med sit løb.

De udfordringer terrænet byder på, har gjort det tydeligt at samlingen har været en nødvendig del af forberedelsen for at kunne præstere til VM. Blandt andet i form af stejle bakker, der først bliver mærkbare, når tempoet sættes op, fortæller landsholdsløber Miri Thrane Ødum.

”Det er så vigtigt, at vi endelig kunne træne i terrænet. Jeg følte mig godt forberedt på terrænerne allerede inden, vi kom derned, men jeg har samtidig fået en ide om, hvor der er plads til forbedring – og så er det bare en drøm at løbe orientering der, så man nyder det virkelig,” siger hun.

Mange af træningerne er også blevet løbet af andre landshold, og det gør det muligt for de danske atleter at få en ide om, hvor de ligger i forhold til deres konkurrenter. Efter en uge i de unikke terræner er landsholdet dermed blevet klogere på, hvad der skal arbejdes med frem mod næste samling, der afholdes i starten af juni. Erfaringerne tages med videre, så både fysiske, tekniske og mentale forberedelser kan være i top og give så meget udbytte af samlingen som muligt.

Selvom det har været en stor udfordring at få stablet turen på benene grundet coronarestriktioner, så er samlingen foregået gnidningsfrit. Løbere og trænere blev testet sidst på ugen, og alle kunne rejse hjem til Danmark med en påvist negativ test. 

Klar til udtagelsesløb

Løberne har nu et par dage til at komme sig over den intense træningslejr og skal på lørdag den 24. april være klar til udtagelsesløbet til det rene sprint-EM, der løbes i Schweiz i midten af maj.

Stævnet, som foregår centralt i Haderslev, afvikles af landsholdsledelsen og er det andet af to udtagelsesløb til EM. Løbet består først af en kvalifikation, der sammen med første testløb tæller som en del af udtagelsen til sprintstafet og individuel, og efterfølgende en finale, hvor de to bedste herrer og damer bliver udtaget direkte til knockout-sprint.