Skip to main content

Sæsonstart i Trimtex MTBO Cup med lidt forviklinger

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2021

Fredag aften kunne den danske MTBO elite endelig igen samles for at køre løb, da der var budt ind til et par tætpakkede dage efter den gennemprøvede opskrift Sprint-Lang-Mellem i løbet af weekenden. Her bagefter kan man kigge tilbage på nogle stævnedage der havde nogle gode momenter, men dog alligevel til dels endte lidt som en fuser, mere herom senere. 

Årets MTBO Cup for H/D21-klasserne er igen sponsoreret af Trimtex, om end den i årets udgave får et lidt andet format. I 2021 vil Trimtex MTBO Cup således være delt op i 3 mindre cups, en "Sprint Cup", en "Mellemdistance Cup" og en "Langdistance Cup". Program og stilling i de enkelte klasser er tilgængelig på hhv. forbundets MTBO hjemmeside og rangliste side.

Det var en flok glade ryttere der kunne mødes på en fin forårsaften sammen med en god del af den danske MTBO bredde, for at gøre klar til sprint-race i Forskerparken DTU Scion i Hørsholm. Det var tydeligt at alle er klar til at tage hul på en ny post-corona hverdag og stille og roligt arbejde sig hen imod hvad der nu ender at blive den nye normal for tilværelsen, herunder arrangering af og deltagelse i stævner. Arrangøren FSK Orientering havde taget de foreskrevne forholdsregler i forbindelse med afviklingen af stævnet og blandt andet inddelt de startende i forskellige startgrupper over et forlænget startinterval så de gældende retningslinjer fint kunne overholdes.

Som en første prøvelse blev rytterne kastet ud på nogle fint kringlede sprint-baner som både bød på græs og hårdt underlag, lange og korte stræk i et godt mix krydret med konstante retningsskift. Her skulle der holdes fokus for at undgå tab af unødvendige sekunder.

Sprint kort Scion AprilKortudsnit fra Forskerparken DTU Scion i Hørsholm  – fra et område med mange tætsiddende poster hvor rytterne skulle holde sig skarpe. Ser det nemt nok ud? Prøv at køre det med gennemsnitspuls på 194 som den vindende rytter i herreklassen og se hvordan det går…

Igen i år har juniorerne i både herre-og dame-eliten valgt at køre med i H/D-21 klassen hvilket giver et lidt større startfelt i den enkelte klasse og bedre matchning for alle rytterne. I herre-klassen var det da også sidste års junior Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab) som umiddelbart kom i mål med bedste tid, han havde dog klippet en forkert post i det område som var tapetseret med poster og røg derfor desværre ud af den samlede stilling. Dermed kunne en anden sidste-års junior stikke af med sejren på trods af et par enkelte mindre tidstab undervejs. Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) tog toppen af podiet foran Thomas Steinthal (FIF Hillerød) som i dagens anledning havde en forgaffel som stod af umiddelbart inden start og derfor stillede op på sin fars lidt for lille cykel med lidt for let gearing til at matche hans størrelse og power. Præmieskamlen blev rundet af af landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK) som har sat sig for at give de unge løver noget at kæmpe for. I dame elite klassen blev det til en relativt overbevisende sejr til første-års senior Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) som lader til at have sat sig for at give de etablerede stjerner noget at kæmpe for. Cæcilie Rueløkke Christoffersen) OK ØST Birkerød kom i mål godt minuttet efter Nikoline og hun havde på sin side igen knapt et minut ned til Camilla Søgaard (Horsens OK) på 3. pladsen.

Fulde resultater findes via online resultat formidlings-servicen O-result.

Herefter bød weekenden på henholdsvis langdistance i dejligt forårsvejr i Rude Skov og en mellemdistance under helt og aldeles miserable forhold med slud, kulde og blæst i Præstevang og Stenholt Vang udenfor Hillerød. Det ville der normalt kunne skrives lidt mere om, men i tråd med de forviklinger der blev nævnt indledningsvis kan den historie gøre ganske kort. Stjålne poster undervejs i begge stævner møntede simpelt hen ud i at begge løb resultat-mæssigt blev erklæret ugyldige og de udgår dermed af årets Trimtex MTBO Cup. Mon ikke der er nogen ryttere der er klare til at revanchere det når Cup’en ruller videre under årets DM som er lagt sidst i juni…