Skip to main content

Nu bliver det billigere at benytte Forsvarets områder til orientering  

| Nyheder 2021

 

Nu bliver det igen gratis at låne Forsvarets områder til at arrangere orienteringsaktiviteter (efter samme model som Naturstyrelsens, dvs der kan være undtagelser, hvor der i forbindelse med arrangementet er udgifter for styrelsen, jfr. adgangsrapporten s.6-7).

DOF’s skovudvalg har sammen med DIF’s Naturkonsulent Dorthe O. Andersen og Danmarks Motor Union været i god dialog med Forsvarsministeriet i mere end et år efter at specialforbundene oplevede forskellige udfordringer med adgangen.

Selv ved simple træningsløb blev klubberne opkrævet mindst 2.500 kr. for lån af områderne, ligesom dialogen mellem den enkelte kaserne og den lokale klub blev minimeret.

Efter et møde i sidste uge står det nu klart at almennyttige foreninger – som f.eks. idrætsforeninger – har særstatus i forhold til erhverv, når det kommer til lån af arealerne. Det er fortsat Forsvarets Ejendomsstyrelse, der administrerer områderne – og den er blevet bedt om at gøre det efter Naturbeskyttelsesloven og adgangsbekendtgørelsen, når foreninger ansøger om muligheden for at låne områderne.

Det betyder, at man som klub fortsat skal søge om adgang hos Ejendomsstyrelsen, men at der nu ikke skal betales for almindelige orienteringsaktiviteter på Forsvarets område. Muligheden for at kommunikere direkte mellem kaserne og klub om detaljerne ved arrangementet genopstår også.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DOF’s skovkonsulent Nina Hoffmann på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.