Skip to main content

Årets første konkurrenceweekend afsluttet med forårssol

| Nyheder 2021

Konkurrenceweekenden for talent- og eliteløbere blev i dag afsluttet med en sprint i det sydlige Aarhus. Deltagerne løb i går stafet i Siim Skov ved Ry og kunne i dag indvie et helt nyt sprintkort over området Håndværkerparken, tegnet af landsholdsløber Amanda Falck Weber.

I formiddagssolen fik løberne mulighed for at afprøve sprintformen på baner, der gik rundt i et klassisk beboelsesområde, hvor banelægger Jeppe Ruud allerede fra startpunktet fik udfordret løberne i at tage hurtige beslutninger.

På damebanen vandt, ikke overraskende, den regerende sprintverdensmester Maja Alm, OK HTF med hele 47 sekunder ned til nummer to. Herefter lå tiderne tæt med kun ét sekund fra OK Gorms Josefine Lind på andenpladsen til Andrine Benjaminsen fra OK Pan Aarhus.

Hos herrerne var det Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK der løb med sejren og havde landsholdskammeraterne Søren Thrane Ødum, OK Øst og Malte Kjær, FIF Hilllerød hhv. 21 og 31 sekunder efter sig.

Resultater findes her: 
Winsplits - http://obasen.orientering.se/winsplits/online/dk/default.asp?page=classes&databaseId=73511
S
portlyzer - https://center.sportident.com/results/orienteering/dansk-orienterings-forbund/2021/national-elitesprint-hndvrkerparken

Minimalistiske stævner med høj kvalitet

På grund af coronarestriktionerne har der forud for stævnerne været meget planlægning af, hvor folk skulle parkere, og hvornår løbere har måttet møde ved start, så det kunne undgås at der var for mange samlet af gangen. Både lørdag og søndag har stævnerne derfor også været afviklet minimalistisk, hvor elementer såsom Touch Free SI og resultater har været prioriteret, og det er med få hænder og midler lykkedes at afholde to stævner af høj kvalitet.

Konkurrencerne har været målrettet de orienteringsløbere, der anser sig selv som talent- eller eliteløber og har fungeret som en ”generalprøve” for udtagelsesløbet næste weekend på Sjælland. FIF Hillerød arrangerer FIF Testløbsweekend med sprint lørdag og mellemdistance søndag, hvor sprinten fungerer som det første af to udtagelsesløb til EM-sprint i Schweiz.

Tekst og foto: Iben Valery