Skip to main content

Virtuel MTBO Landsholdssamling som start på 2021

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2021

Zwift Januar 2021

 

I et normalt år ville MTBO Landsholdet her i januar have holdt en sæson opstarts-samling for at kigge ind i det nye år. Men foreløbig er 2021 som bekendt startet som 2020 sluttede, og grundet de nuværende forsamlings-restriktioner valgte landstræner Allan Jensen denne gang at aflyse en traditionel træningssamling i den form som den var skemalagt til den forgangne weekend. I stedet for blev træningssamlingen udviklet til et overvejende virtuelt koncept hvor holdet mødtes dels online og dels til en øst/vest opdelt træning i skoven lørdag.
Landstræneren udtaler at fokus for tiden i høj grad ligger på at holde gejsten og motivationen oppe til trods for de fortsatte corona begrænsninger. Derfor kører hele landsholdet også løbende en "leg" med på skift at sende inspirerende træningsopslag til hinanden i landsholdets interne Facebook gruppe for at minde hinanden om, at vi er sammen om at komme igennem en anderledes og besværlig tid.

Allan Jensen beretter videre: ”Fredag aften stod på online møde med overvejende praktisk indhold om den kommende sæson m.v. Lørdag trænede rytterne fra Vestdanmark i Silkeborg Nordskov mens de sjællandske ryttere mødtes til træning i Rude Skov og Bistrup Hegn. Bemærkelsesværdigt deltog Annika Henriksen for første gang i landsholdstræningen efter sit styrt under træningssamlingen i Polen i september, hvor hun på dramatisk vis slog lårbensknoglen ud af led (!). Det var rigtig godt at se hende være tilbage på cyklen. Lørdag aften mødtes vi igen online til analyse af dagens træning ved hjælp af O-Track, og desuden havde Nikoline Holm Splittorff forberedt en fremragende o-teknisk tørtræning, som blev gennemført i fællesskab. Formålet var træning i at tage vejvalg hurtigt efter kun at have kigget kortvarigt på kortet.” For de nysgerrige kan en tidligere version af Nikolines tørtræning opleves og prøves her.

Sidste punkt på den anderledes træningssamling var en fælles intervaltræning mandag aften på den virtuelle cykelplatform Zwift. Det foregår kort fortalt ved at man sætter sin cykel op i en home-trainer indenfor - gerne med tilsluttede sensorer som f.eks. en watt-måler - og får det hele koblet op på online platformen. Landstræneren fortsætter: ”Det var første gang vi prøvede at træne sammen i den virtuelle verden, og enkelte havde da også lidt tekniske udfordringer med at få lavet det korrekte setup til den fælles træning. Men alt i alt var der begejstring at spore, så det er sandsynligvis en træningsform som vil blive gentaget - måske endda på ugentlig basis. Flere gav udtryk for, at det var motiverende at gennemføre intervaltræning "sammen" på den måde, og at det inspirerede til at give den lidt ekstra gas, fremfor hvis man gennemførte samme træning alene.
Alt i alt havde vi således en rigtig god træningssamling på en corona-venlig måde med de forudsætninger vi nu en gang har for tiden, og vi ser frem mod en sæson hvor vi virkelig håber at kunne komme tilbage og konkurrere internationalt, som vi plejer.”

Det kan afslutningsvis også nævnes at den vanlige træningslejr på Gran Canaria i uge 10 er blevet aflyst i år. I stedet håber landsholdet at det bliver muligt at kunne tage på træningslejr i Finland i maj måned som optakt til VM som er sat til at løbe af stablen i netop Finland i juni måned.